צילום: שי יחזקאל

כולם לפתוח יומנים ולהכין עטים: יומני הנייר עושים קאמבק

תשכחו מאפליקציות לניהול זמן, דווקא בעידן הדיגיטלי יותר ויותר אנשים מתחילים לנהל יומן אמיתי וגם מושקע, מקושט ויצירתי. הכירו את BuJo -"יומן הנקודות"

יומן נייר. השיטה האנלוגית לעידן הדיגיטלי (צילום: Shutterstock)
יומן נייר. השיטה האנלוגית לעידן הדיגיטלי (צילום: Shutterstock)

ניהול זמן הוא אחת המשימות המאתגרות בחיים שלנו שכולם פרפורים ומטלות. אינספור אפליקציות, יומנים, לוחות שנה ודפי משימות מציעים לנו להשליט סדר בבלגן, ועכשיו סוג חדש של יומן משימות מתכוון לעשות מהפכה בדרך שבה אתם מנהלים את רשימת המטלות הבלתי נגמרת. הכירו את ה־Bullet Journal, יומן הנקודות, בתרגום חופשי. באתר הרשמי של הבולט ג'ורנל (Bujo בקיצור) מתנוסס הסלוגן "השיטה האנלוגית לעידן הדיגיטלי" ומבהיר שאפליקציות לא יהיו פה אלא רק מחברת ועט ישנים וטובים.

 

>> לתעדף, לשלוט, לנשום: דרכי התמודדות חדשות עם העומס המלחיץ

 

ה-Bujo פותח על ידי ריידר קרול, מעצב מוצרים דיגיטליים מניו יורק, ובאמצעותו ניהול המטלות זמין ופשוט, כמו גם תיעוד הדברים החשובים ורישומם, כך שהוא גם מיישר קו עם טרנד התיעוד העצמי שמתפשט כעת בעולם.

 

היומן הפך להצלחה מסחררת ולמעמד של סמל סטטוס, אולי כי הוא נוטש את המסך המנוכר לטובת רישום אישי ואינטימי. כשמקלידים בשורת החיפוש באינסטגרם Bullet Journal, עולות יותר מ־700 אלף תוצאות עם ההאשטג
הוא מורכב מעמוד תוכן, לוח משימות יומי, לוח משימות חודשי, לוח משימות עתידי־שנתי, ובנוי על שיטה לרישום מהיר של משימות יומיות ועתידיות בעזרת סימנים שונים שנרשמים ליד כל מטלה או אירוע ומסייעים לעדכן מה סטטוס המשימות באופן שוטף וזריז. באתר הרשמי, כמו גם ברחבי הרשת, אפשר למצוא הסבר מפורט איך מתחילים יומן כזה, וכמובן איך מנהלים אותו ומתמודדים אחת ולתמיד עם מטלות החיים.

 

היומן הפך להצלחה מסחררת ולמעמד של סמל סטטוס. כשמקלידים בשורת החיפוש באינסטגרם Bullet Journal, עולות יותר מ־700 אלף תוצאות עם ההאשטאג הזה. הטרנד החם בקרב בעלי היומנים הוא לקשט את הבוג'ו ולהפוך אותו לכמה שיותר מקורי ואישי.

 

איך זה עובד: "כשמגיעים אלי לטפל בנושא של תכנון וניהול זמן, השאלה המרכזית שאני מבררת היא 'מה זה בשבילך להיות מישהו שמנהל את הזמן שלו?'", אומרת אפרת בניה תלמי, מאמנת אישית לאנשי עסקים ולמדענים. "התשובות השכיחות הן 'קפדן, מאורגן, ממוקד, עומד במילה שלו, תקתקן, יעיל, פרודוקטיבי, תכליתי'. ואז אני שואלת: 'האם היית רוצה להיות חבר של מישהו כזה?'. ניהול זמן נכון משלב בתוכו בצורה מאוזנת שעות של מיקוד ויעילות ושל פנאי וכיף, תכנון עם גמישות, זמן מתוכנן וזמן ספונטני וכן זמן לבילוי עם משפחה וחברים וגם זמן יצירה והשראה".

 

להכריז על פתיחת יומן או להישאר עם איזו אפליקציה?

"היומן אמור לשקף את חיינו בצורה הוליסטית, וכשנתבונן במראה שהוא מציב לנו, נוכל לומר אם אנחנו אוהבים את מי שחי את החיים האלה או שיש מקום להשתנות", מסבירה תלמי. "מבחינת העזרים הטקטיים כל אחד יכול למצוא את מה שמתאים לו מבחינתי, בין אם זה יומן ובין אם כל דבר אחר, העיקר שכל אחד ימצא את מה שהוא רוצה שהיומן ישקף ומה הדרך הפרטית שלו לממש את זה".

 

בשורה התחתונה: אם יש לכם זמן להתעסק עם היומן וקצת חוש אסתטי, הקפיצה חזרה לחיים האנלוגיים בהחלט יכולה לתרום לפאן ולסייע.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד