
לא חייבים תבנית מיוחדת. ארטיק שוקולד וחמאת בוטנים ביתי מ-3 מרכיבים (צילום: מיכל שמיר)
באמת שאני רוצה לבשל. באמת! אבל בימים כמו היום אני לא מסוגלת להיות ליד הכיריים.
באמת שאני רוצה לאפות. באמת! אבל התנור מעלה את טמפרטורת הדירה ב-10 מעלות.
אז מה עושים כדי להצטנן?
ארטיקים ביתיים!
ומה השוס? צריך רק 3 מרכיבים! (ומשהו נוסף - הם יכולים להיות לגמרי טבעוניים).
כמה דברים חשובים לפני שמתחילים
- מתקן להכנת ארטיקים ביתיים: אפשר לקנות היום כמעט בכל סופר / חנות צעצועים / חנות לכלי מטבח. אם אין לכם, אפשר להשתמש בכוסות חד-פעמיות או להכין בתוך תבנית קרח, ואז מקבלים גלידוניות קטנות.
- חמאת בוטנים: חשוב להשתמש בחמאת בוטנים טבעית שמורכבת מבוטנים בלבד. לא ניסיתי, אבל אפשר להניח שהמתכון יקבל באהבה גם טחינה גולמית במקום חמאת בוטנים.
- הקפאה: הארטיקים צריכים לקפוא לגמרי - הניחו להם להיות במקפיא 5 שעות לפחות.
- חילוץ מהתבנית: ממלאים תבנית גדולה או את כיור המטבח במים חמימים. מניחים בתוכם את תבנית הארטיקים (או הכוסות החד-פעמיות), מנענעים קלות - ומחלצים את הארטיקים. אפשר לאחסן בקופסה אטומה, כשהארטיקים מופרדים זה מזה בנייר אפייה.
מרכיבים
7-6 ארטיק ביתיים (או יותר - תלוי בתבנית)
- 1/4 כוס (45 גרם) שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה או חלב קוקוס או חלב רגיל
- 1/4 כוס (60 גרם) חמאת בוטנים
אופן ההכנה
- שמים את השוקולד צ'יפס בקערה. מביאים את החלב לסף רתיחה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. ממתינים 3-2 דקות ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבניות ארטיקים ומקפיאים 5 שעות לפחות (אם אין לכם תבניות, אפשר לצקת את התערובת לכוסות חד-פעמיות. כעבור כשעה במקפיא, כשהתערובת כמעט קפואה ויציבה, נועצים בכל ארטיק מקל).
- מחלצים מהתבנית (לחליצה קלה, אפשר לטבול את התבנית במים חמימים לכמה שניות). אם רוצים לקשט את הארטיקים, טובלים אותם במעט שוקולד מומס ולאחר מכן בסוכריות צבעוניות או בוטנים קצוצים.
- שומרים במקפיא בקופסה אטומה, כשהארטיקים מופרדים זה מזה בנייר אפייה.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"