שוקיים עם סלרי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
שוקיים עם סלרי
מתכון של יפה אלמקיאס מטבריה.
מרכיבים
6-4 מנות
- 10-8 גבעולי סלרי, ללא העלים
- שמן לטיגון
- 8 שוקי עוף
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה
- 1 כף מלח
- מיץ מ-1/2 עד 1 לימון
אופן ההכנה
- מסירים מהגבעולים את הסיבים הקשים וחותכים אותם למקטעים באורך 3-2 ס"מ.
- מחממים בסיר שמן ומטגנים את השוקיים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים את הכורכום, הפפריקה ומים עד לכיסוי השוקיים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30 דקות.
- מוסיפים את גבעולי הסלרי ומבשלים 50-40 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך. 5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את המלח ומיץ הלימון.
אפּיוּ עם כרעי עוף
בלדינו נקרא הסלרי אפיו, והוא מעניק את שמו למנה מסורתית שבה הוא מוגש עם גזר ברוטב לימוני.
את הגרסה הבשרית הזאת למנה קיבלתי מעירית לארוס מעפולה, שלמדה את המתכון מחמותה הטורקייה.
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 שורש סלרי
- 8-6 גבעולי סלרי, כולל העלים
- 3-2 גזרים
- 2-1 תפוחי אדמה גדולים
- 4 כרעי עוף
- מיץ מלימון שלם (ואפשר יותר)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: כורכום
אופן ההכנה
- מקלפים את שורש הסלרי, חוצים אותו ופורסים דק למדי.
- חותכים את גבעולי הסלרי ואת העלים למקטעים באורך 3-2 ס"מ.
- קולפים את הגזרים ואת תפוחי האדמה וחותכים אותם לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
- שמים בסיר את כל הירקות ואת כרעי בעוף. מוסיפים את מיץ הלימון, התבלינים ומים עד כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה וחצי, עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים מיץ לימון, אם צריך.
קציצות בשר עם סלרי
מתכון של סמדר אלמשעלי מעפולה.
מרכיבים
כ-20 קציצות
- 10-8 גבעולי סלרי, כולל העלים
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפיות מלח
- כורכום
- 1/3 כוס מיץ לימון
לקציצות
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול, מגורר
- 1 תפוח אדמה גדול, מגורר דק (אבל לא סחוט)
- 1 כף בהרט
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- חותכים את גבעולי הסלרי ואת העלים למקטעים באורך 4-3 ס"מ. שמים בסיר גדול ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מסננים ומחזירים את הסלרי לסיר.
- מוסיפים לסיר את שמן הזית והמלח (וגם כורכום, אם רוצים) וכן מים עד לגובה של 2 ס"מ מעל המרכיבים.
- מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של שזיפים.
- מחממים את הסיר על הסלרי וכשהנוזלים רותחים מוסיפים בזהירות את הקציצות, בזו אחר זו.
- מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים כשעה, עד שהנוזלים מצטמצמים ומסמיכים מעט.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים 4-3 דקות נוספות. טועמים ומוסיפים מיץ לימון, אם צריך.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע