עוגת תפוחים ופקאן מרשימה וקלה

שווה לצרף את העוגה הזו לאוסף עוגות הפרי המשודרגות שלכם, אלו שחוזרים אליהן פעם אחר פעם, כשרוצים עוגה ביתית מהירה

עוגת תפוחים ופקאן (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת תפוחים ופקאן (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 25x20)

 

  • 100 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אבקת קפה נמס או קפה מגורען, מפורר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן לא קלויים, טחונים
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 תפוח קלוף, חתוך לקוביות
  • 2 תפוחים קלופים, חצויים ופרוסים דק

 

לציפוי

  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 4 כפות אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס

  

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערה גדולה (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את המייפל, הקינמון, הקפה, הביצים והיוגורט (או השמנת) וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח, האגוזים הטחונים, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים את התפוח החתוך לקוביות ומערבבים קלות.

3. יוצקים לתבנית ומיישרים את פני העיסה. מסדרים את פרוסות התפוחים על פני העיסה ואופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

4. הציפוי: מוציאים את העוגה ובעודה חמה יוצקים עליה את המייפל. מצננים, מפזרים את האגוזים ומגישים.

 

 
  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים, בכלי אטום במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג