הירקות שליד האנטרקוט: סלטים
מיוחדים לאירוח ביום העצמאות

גם אם הבשר משובח, אף "על האש" לא יהיה מושלם בלי סלטים טובים שילוו אותו. ובשביל זה אנחנו כאן, עם חמש הצעות מעולות

מערכת Xnet

|

30.04.17 | 10:42

לא רק לאירוח: סלט גזר חריף עם לימון (צילום: אפרת סיאצ'י)
לא רק לאירוח: סלט גזר חריף עם לימון (צילום: אפרת סיאצ'י)

אחרי שקניתם בשר, השמשתם את המנגל וקישטתם את הבית בדגלים נשאר עוד דבר אחד חשוב כדי שהמנגל של יום העצמאות יהיה מושלם: להכין סלטים לאירוח, שיתנו קונטרה רעננה למה שיורד מהאש. אז קבלו 5 רעיונות עם סוגים שונים של ירקות, כדי שלאף אחד מהאורחים לא ישעמם בפה.

 

סלט גזר חריף עם לימון / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 גזרים גדולים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
  • 1 כפית לימון קצוץ (כולל הקליפה)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 4 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הגזרים ומגררים אותם בפומפייה גסה. קוצצים דק את הפלפל וכותשים את השום.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

 

  • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות

 

סלט כרובית בעגבניות וכוסברה (צילום: מירי צדוק)
    סלט כרובית בעגבניות וכוסברה(צילום: מירי צדוק)
     

     

    סלט כרובית בעגבניות וכוסברה / מירי צדוק

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    • 1 כרובית
    • 1 כף חומץ
    • 2 כפות שמן זית
    • 4-3 שיני שום קצוצות
    • 1 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
    • חופן עלי כוסברה
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מנקים את הכרובית: מפרקים אותה לפרחים בינוניים ומשרים 10 דקות במים עם כף חומץ. מסננים ושוטפים.
    2. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים 15 דקות.
    3. מוסיפים את הכרובית, הכוסברה, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית מתרככת - אבל לא יותר מדי.

     

    • עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

     

    סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו (צילום: דורית מנו-טל אור)
      סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו(צילום: דורית מנו-טל אור)
       

       

      סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו / דורית מנו-טל אור

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 1/2 כוס אגוזי קשיו
      • 1 חבילה קטנה (400 גרם) עלי בייבי 
      • 1/2 כוס חמוציות
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 כפות חומץ
      • 2 שיני שום כתושות
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה 

      1. שמים את אגוזי הקשיו במחבת ללא שמן וקולים כמה דקות על אש בינונית, עד שהם מזהיבים מעט ומעלים ניחוח נעים. שומרים בצד.
      2. שמים בקערה את עלי הבייבי והחמוציות.
      3. לפני ההגשה מערבבים את שמן הזית עם החומץ, השום, מלח ופלפל. יוצקים על הסלט ומערבבים.
      4. מפזרים מעל את אגוזי הקשיו ומגישים מיד. 

       

      • עוד מתכונים של דורית מנו-טל אור - בבלוג "Sweet Dooly"

       

      סלט שעועית לבנה (צילום: מירב גביש)
        סלט שעועית לבנה(צילום: מירב גביש)

         

        סלט שעועית לבנה / מירב גביש

         

        מרכיבים

        3-2 מנות

         

        • 1 קופסה (400 גרם) שעועית לבנה במי מלח (לא ברוטב עגבניות!) או 400 גרם שעועית לבנה קפואה
        • 1/2 צרור פטרוזיליה
        • 1/2 פלפל אדום
        • 1 שן שום
        • אפשרות: 1/2 פלפל ירוק חריף
        • 4 כפות שמן זית
        • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
        • 1/2 כפית מלח
        • 1 כפית סילאן
        • מיץ מ-1/2 לימון
        • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

         

        אופן ההכנה

        1. אם משתמשים בשעועית מקופסת שימורים, מסננים אותה מנוזלי השימור, שוטפים ומסננים שוב. אם משתמשים בשעועית קפואה, מבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.
        2. קוצצים גס את הפטרוזיליה, חותכים את הפלפל האדום לקוביות וכותשים את שן השום. אם משתמשים בפלפל חריף, קוצצים אותו דק.
        3. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
        4. אפשר להשתמש גם בשעועית אדומה או לבנה קפואה, מבושלת לפי הוראות הכנה, לשטוף, לסנן ולקרר.

         

        • עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

         

        סלט חצילים ופטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
          סלט חצילים ופטריות(צילום: אפרת סיאצ'י)

           

          סלט חצילים ופטריות / אפרת סיאצ'י

           

          מרכיבים

          6 מנות

           

          • 3 כפות שמן
          • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
          • 2 שיני שום, קצוצות
          • 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו, חתוכות לקוביות קטנות
          • 2 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
          • 1 כפית פפריקה מתוקה
          • 1 כפית שטוחה כמון
          • 2/3 עד 1 כפית מלח
          • פלפל שחור גרוס
          • אפשרות: 1 כף רוטב סויה

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
          2. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
          3. מוסיפים את החצילים, מכסים את הסיר ומבשלים 30-25 דקות על אש נמוכה, עד שהחצילים מתרככים. מדי מערבבים, ואם הנוזלים מתאדים מוסיפים כ-1/4 כוס מים.
          4. מוסיפים את התבלינים (ואת הסויה, אם רוצים), מערבבים ומבשלים עוד כדקה. מגישים חם, פושר או קר.

           

          _______________________________________________________

           

          ומה לגבי מתכונים קלים לקבבים ביתיים שווים? לחצו על התמונה

           

            (צילום: אסנת לסטר)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          טבעוני
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (3 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג