
לא רק לאירוח: סלט גזר חריף עם לימון (צילום: אפרת סיאצ'י)
אחרי שקניתם בשר, השמשתם את המנגל וקישטתם את הבית בדגלים נשאר עוד דבר אחד חשוב כדי שהמנגל של יום העצמאות יהיה מושלם: להכין סלטים לאירוח, שיתנו קונטרה רעננה למה שיורד מהאש. אז קבלו 5 רעיונות עם סוגים שונים של ירקות, כדי שלאף אחד מהאורחים לא ישעמם בפה.
סלט גזר חריף עם לימון / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
4 מנות
- 4 גזרים גדולים
- 1/2 פלפל ירוק חריף
- 2 שיני שום
- 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
- 1 כפית לימון קצוץ (כולל הקליפה)
- 2 כפות שמן קנולה
- 4 כפות מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- קולפים את הגזרים ומגררים אותם בפומפייה גסה. קוצצים דק את הפלפל וכותשים את השום.
- מערבבים את כל החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות

סלט כרובית בעגבניות וכוסברה(צילום: מירי צדוק)
סלט כרובית בעגבניות וכוסברה / מירי צדוק
מרכיבים
8 מנות
- 1 כרובית
- 1 כף חומץ
- 2 כפות שמן זית
- 4-3 שיני שום קצוצות
- 1 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
- חופן עלי כוסברה
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מנקים את הכרובית: מפרקים אותה לפרחים בינוניים ומשרים 10 דקות במים עם כף חומץ. מסננים ושוטפים.
- מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים את הכרובית, הכוסברה, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית מתרככת - אבל לא יותר מדי.
- עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו(צילום: דורית מנו-טל אור)
סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו / דורית מנו-טל אור
מרכיבים
6 מנות
- 1/2 כוס אגוזי קשיו
- 1 חבילה קטנה (400 גרם) עלי בייבי
- 1/2 כוס חמוציות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שמים את אגוזי הקשיו במחבת ללא שמן וקולים כמה דקות על אש בינונית, עד שהם מזהיבים מעט ומעלים ניחוח נעים. שומרים בצד.
- שמים בקערה את עלי הבייבי והחמוציות.
- לפני ההגשה מערבבים את שמן הזית עם החומץ, השום, מלח ופלפל. יוצקים על הסלט ומערבבים.
- מפזרים מעל את אגוזי הקשיו ומגישים מיד.
- עוד מתכונים של דורית מנו-טל אור - בבלוג "Sweet Dooly"

סלט שעועית לבנה(צילום: מירב גביש)
סלט שעועית לבנה / מירב גביש
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 קופסה (400 גרם) שעועית לבנה במי מלח (לא ברוטב עגבניות!) או 400 גרם שעועית לבנה קפואה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 פלפל אדום
- 1 שן שום
- אפשרות: 1/2 פלפל ירוק חריף
- 4 כפות שמן זית
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סילאן
- מיץ מ-1/2 לימון
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
- אם משתמשים בשעועית מקופסת שימורים, מסננים אותה מנוזלי השימור, שוטפים ומסננים שוב. אם משתמשים בשעועית קפואה, מבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.
- קוצצים גס את הפטרוזיליה, חותכים את הפלפל האדום לקוביות וכותשים את שן השום. אם משתמשים בפלפל חריף, קוצצים אותו דק.
- שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- אפשר להשתמש גם בשעועית אדומה או לבנה קפואה, מבושלת לפי הוראות הכנה, לשטוף, לסנן ולקרר.
- עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

סלט חצילים ופטריות(צילום: אפרת סיאצ'י)
סלט חצילים ופטריות / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
6 מנות
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו, חתוכות לקוביות קטנות
- 2 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה כמון
- 2/3 עד 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: 1 כף רוטב סויה
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את החצילים, מכסים את הסיר ומבשלים 30-25 דקות על אש נמוכה, עד שהחצילים מתרככים. מדי מערבבים, ואם הנוזלים מתאדים מוסיפים כ-1/4 כוס מים.
- מוסיפים את התבלינים (ואת הסויה, אם רוצים), מערבבים ומבשלים עוד כדקה. מגישים חם, פושר או קר.
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
_______________________________________________________
ומה לגבי מתכונים קלים לקבבים ביתיים שווים? לחצו על התמונה