
עוגיות שיבולת שועל עם תמרים ושומשום
מרכיבים
כ-30 עוגיות
- 10 תמרים מזן מג'הול
- 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל מהירת הכנה
- 45 גרם (1/3 כוס) קמח רגיל
- 40 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) שומשום
- 70 גרם (1/4 כוס דחוסה ועוד 1 כף) סוכר חום כהה
- 100 גרם (1/2 כוס) שמן
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- חוצים את התמרים, מגלענים אותם וחותכים לקוביות קטנות.
- שמים בקערה את שיבולת השועל, הקמח, השומשום והסוכר. מערבבים. מוסיפים את השמן והביצה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התמרים ומערבבים רק עד שהם מתפזרים בתערובת באופן אחיד.
- יוצרים מהעוגיות כדורים בגודל פינג פונג, משטחים אותם בין כפות הידיים ומניחים בתבנית.
- אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות משחימות.
- מצננים את העוגיות לחלוטין ומעבירים לצנצנת אטומה – הן יישמרו כשבוע.
- עוד מתכונים עולים של דורית מנו-טל אור - בבלוג "Sweet Dooly"