עוגיות שיבולת שועל
עם תמרים ושומשום

עוגיות בריאות (יחסית) בטעם של גרנולה מושקעת ועם מרקם צ'ואי שכיף ללעוס. ויש פלוס נוסף: משתמשים בהן בשמן במקום בחמאה או מרגרינה

דורית מנו - טל אור

|

27.04.17 | 22:19

עוגיות שיבולת שועל עם תמרים ושומשום
עוגיות שיבולת שועל עם תמרים ושומשום
מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 10 תמרים מזן מג'הול
  • 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 45 גרם (1/3 כוס) קמח רגיל
  • 40 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) שומשום
  • 70 גרם (1/4 כוס דחוסה ועוד 1 כף) סוכר חום כהה
  • 100 גרם (1/2 כוס) שמן
  • 1 ביצה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  2. חוצים את התמרים, מגלענים אותם וחותכים לקוביות קטנות.
  3. שמים בקערה את שיבולת השועל, הקמח, השומשום והסוכר. מערבבים. מוסיפים את השמן והביצה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התמרים ומערבבים רק עד שהם מתפזרים בתערובת באופן אחיד.
  4. יוצרים מהעוגיות כדורים בגודל פינג פונג, משטחים אותם בין כפות הידיים ומניחים בתבנית.
  5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות משחימות.
  6. מצננים את העוגיות לחלוטין ומעבירים לצנצנת אטומה – הן יישמרו כשבוע.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (9 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג