לפני המתכונים: דרך קלה להבערת פחמים
אל תתפתו להבעיר את הפחמים בעזרת נפט (שפולט חומרים רעילים) או קוביות הצתה (שפוגעות בסופו של דבר בטעם הבשר) . יש שיטה בריאה ויעילה יותר: שימוש בארובת פח (מלהיט פחמים).
מכינים את הארובה מפחית שימורים גדולה ככל האפשר: מסירים את המכסה והתחתית שלה, ובאמצעות פטיש ומסמר יוצרים חורים בשליש התחתון שלה. מעמידים את הקופסה במנגל, מניחים בתחתית שלה נייר עיתון מקומט ועליו את הפחמים. מדליקים את הנייר והפלא מתרחש: בלי נפנופים, האש פורצת מעלה ומדליקה את הפחמים. זה קורה מפני שהחום שואב את האוויר דרך החורים כלפי מעלה – וכך האש מקבלת כל הזמן אספקת חמצן. לאחר שהפחמים נדלקים אפשר להניח עליהם פחמים נוספים. כדי לקצר את תהליך ההדלקה אפשר להשתמש בכמה מלהיטי פחמים במקביל.
קבב ביתי עם עגבנייה ופטרוזיליה
מתכון של רחל אליאס מרמת ישי.
מרכיבים
12-10 קבבים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ דק-דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק-דק
- 1 עגבנייה קטנה, קלופה וקצוצה דק-דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הקבב ולשים היטב 5 דקות (הלישה ארוכה תתרום למרקם טוב של הקבב, ותהפוך אותו לפחות מתפורר).
- בעזרת ידיים רטובות מעצבים קבבים מאורכים ושטוחים סביב שיפודים רחבים.
- צולים על האש, או במחבת פסים, כמה דקות מכל צד.
שיפודי כבד ברוטב חמאת בוטנים
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
8-6 שיפודים
- 1 ק"ג כבדי עוף
- 2 כפות מלח גס
לרוטב חמאת הבוטנים
- 1/2 כוס (120 גרם) חמאת בוטנים לא ממותקת
- מעט יותר מ-1/2 כוס (140 גרם) רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/3 כוס חלב קוקוס
- 1 כף גדושה דבש
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- זורים את המלח הגס על כל הכבדים מכל הצדדים.
- צולים את הכבדים על הגריל (או תחת הגריל בתנור), עד שהם הופכים ללבנים מכל הצדדים.
- משפדים את הכבדים וממשיכים לצלות אותם עד לדרגת העשייה הרצויה.
- מגישים את השיפודים החמים לצד הרוטב.
קבב טלה
מתכון של פרח הופמן מחיפה. מרכיבים לקבבים
מרכיבים
6 קבבים
- 1/2 ק"ג בשר טלה טחון
- 50 גרם שומן כבש
- 2 ביצים
- 1/4 1 כוסות פירורי לחם
- 2 בצלים מגוררים
- 1/2 כוס צנוברים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות כורכום
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבבים.
- יוצרים מהתערובת קבבים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים לו כף מים.
- צולים את הקבבים על האש.
שיפודי חזה הודו בציפוי שמיר
מתכון של לאה קנטרג'י מחיפה.
מרכיבים
כ-10 שיפודים
- 2 ק"ג חזה הודו חתוך לקוביות בגודל של כ-5X5 ס"מ
- 2 בצלים
- 1 כוס גדושה עלי שמיר
- 4 כפות גדושות מיונז
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- שמים במעבד המזון את הבצל והשמיר וטוחנים למחית.
- מוסיפים את המיונז והתבלינים ומערבבים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את קוביות חזה ההודו ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-12-8 שעות. רצוי לערבב מדי פעם את תכולת הקערה.
- משפדים את הבשר וצולים מכל הצדדים - על האש, במחבת פסים לוהטת או מתחת לגריל התנור. חשוב שלא לצלות זמן רב מדי, כדי שהבשר יישאר עסיסי ולא יתייבש.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע