
קציצות עוף והודו עם תרד על מצע של שומר (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
6-5 מנות
- 500 גרם הודו אדום טחון
- 500 גרם עוף טחון
- 1 ק"ג תרד
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף בהרט
- 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שטוחה מלח
לרוטב
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 4 שומרים חתוכים לפרוסות
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- הקציצות: קוצצים את התרד ומאדים אותו כמה דקות במחבת ללא שמן, עד שהוא מאבד מנפחו. מעבירים לקערה גדולה ומקררים.
- מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מניחים במקרר ל-10 דקות.
- הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל והשומר כ-5 דקות. מוסיפים את הסילאן והתבלינים, מערבבים ומוסיפים 1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- יוצרים מתערובת הבשר קציצות, מניחים בעדינות בסיר ודואגים שיהיו מכוסות ברוטב. מבשלים כ-25 דקות בכיסוי חלקי. מומלץ להגיש עם אורז לבן.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"