קציצות עוף והודו עם
תרד על מצע של שומר

נצלו את הערבים הקרירים שמסתתרים עדיין בין הימים שמתחממים והולכים, ושימו על האש סיר עם טעמים שיחזירו אתכם לחורף

אינס שילת ינאי

|

22.04.17 | 21:04

קציצות עוף והודו עם תרד על מצע של שומר (צילום: אפיק גבאי)
קציצות עוף והודו עם תרד על מצע של שומר (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 500 גרם הודו אדום טחון
  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 ק"ג תרד
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף בהרט
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה מלח

 

לרוטב
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שומרים חתוכים לפרוסות
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: קוצצים את התרד ומאדים אותו כמה דקות במחבת ללא שמן, עד שהוא מאבד מנפחו. מעבירים לקערה גדולה ומקררים.
  2. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מניחים במקרר ל-10 דקות.
  3. הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל והשומר כ-5 דקות. מוסיפים את הסילאן והתבלינים, מערבבים ומוסיפים 1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  4. יוצרים מתערובת הבשר קציצות, מניחים בעדינות בסיר ודואגים שיהיו מכוסות ברוטב. מבשלים כ-25 דקות בכיסוי חלקי. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג