איך מכינים חלב שקדים
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
כ-1 ליטר חלב שקדים
- 100 גרם (1 כוס) שקדים טבעיים
- 4 כוסות (1 ליטר) מים
- 1 כף סירופ מייפל
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה
1. משרים את השקדים במים במשך כ-8 שעות. מסננים ומעבירים למעבד מזון או לבלנדר.
2. מוסיפים 4 כוסות מים, כף מייפל וקמצוץ מלח, וטוחנים כ-2 דקות במהירות גבוהה.
3. מרפדים קערה גדולה בבד חיתול ויוצקים לתוכה את תכולת מעבד המזון.
4. צוררים את משקעי השקדים בתוך הבד וסוחטים היטב לתוך הקערה.
5. מעבירים את חלב השקדים לבקבוק ושומרים במקרר עד 5 ימים. מנערים היטב לפני המזיגה.
ומה עושים עם השקדים שסחטתם?
- מרציפן! מוסיפים להם 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר, 2 כפות מחלב השקדים ו-2-1 כפות מיץ לימון ולשים היטב. אם אתם רוצים להשקיע במיוחד, הכינו עם המרציפן "מוצרט" מתוצרת בית.
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה