חלב שקדים? משחק ילדים! כך
תכינו את המשקה בשיא הקלות

תנו לעוג'יליה שלוש דקות והיא תוכיח לכם שחלב שקדים זה לא רק טעים ובריא, אלא גם קל להכנה באופן מביך. השריה, כמה דקות של עבודה - ואפשר ללגום

עוג'יליה דולסהפורסם: 18.04.17 22:21
איך מכינים חלב שקדים
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-1 ליטר חלב שקדים

 

  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טבעיים
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 1 כף סירופ מייפל
  • קמצוץ מלח

 

אופן ההכנה

1. משרים את השקדים במים במשך כ-8 שעות. מסננים ומעבירים למעבד מזון או לבלנדר.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)
     

    2. מוסיפים 4 כוסות מים, כף מייפל וקמצוץ מלח, וטוחנים כ-2 דקות במהירות גבוהה.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)
       

      3. מרפדים קערה גדולה בבד חיתול ויוצקים לתוכה את תכולת מעבד המזון.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)
         

        4. צוררים את משקעי השקדים בתוך הבד וסוחטים היטב לתוך הקערה.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)
           

          5. מעבירים את חלב השקדים לבקבוק ושומרים במקרר עד 5 ימים. מנערים היטב לפני המזיגה.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)
             

            ומה עושים עם השקדים שסחטתם?

            • מרציפן! מוסיפים להם 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר, 2 כפות מחלב השקדים ו-2-1 כפות מיץ לימון ולשים היטב. אם אתם רוצים להשקיע במיוחד, הכינו עם המרציפן "מוצרט" מתוצרת בית.

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!