
חיתוכיות שקדים ושוקולד ללא קמח עם שוקולד צ'יפס (צילום: מירב גביש)
מרכיבים
כ-16 חיתוכיות בתבנית בגודל 20X20 ס"מ
- 50 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל או סוכר וניל
- 3/4 1 כוס (160 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
- 1 כף גדושה אבקת קקאו
- אבקת סוכר לקישוט
- אפשרות: 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים את החמאה והסוכר בקערה ומקציפים 2 דקות. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
- מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בזה אחר זה את שאר המרכיבים (למעט אבקת הסוכר). מקציפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים אותה (התערובת תהיה דחוסה - זה בסדר).
- אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אלומיניום (כדי לשמור על הלחות) ומצננים. חותכים לריבועים ובוזקים מעל אבקת סוכר מעל.
- שומרים את החיתוכיות בכלי אטום עד שבוע (בימים חמים כדאי לשמור במקרר).
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"