חיתוכיות שקדים ושוקולד
ללא קמח עם שוקולד צ'יפס

מירב גביש החליפה את הקמח בשקדים טחונים, וקיבלה ריבועים שוקולדיים ונמסים בפה שישדרגו לכם את הבוקר (או אחה"צ) בחג - וגם אחריו

מירב גביש

|

16.04.17 | 11:26

חיתוכיות שקדים ושוקולד ללא קמח עם שוקולד צ'יפס (צילום: מירב גביש)
חיתוכיות שקדים ושוקולד ללא קמח עם שוקולד צ'יפס (צילום: מירב גביש)

מרכיבים

כ-16 חיתוכיות בתבנית בגודל 20X20 ס"מ

 

  • 50 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל או סוכר וניל
  • 3/4 1 כוס (160 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו
  • אבקת סוכר לקישוט
  • אפשרות: 1 כפית קליפת תפוז מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערה ומקציפים 2 דקות. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
  3. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בזה אחר זה את שאר המרכיבים (למעט אבקת הסוכר). מקציפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים אותה (התערובת תהיה דחוסה - זה בסדר).
  5. אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אלומיניום (כדי לשמור על הלחות) ומצננים. חותכים לריבועים ובוזקים מעל אבקת סוכר מעל.
  7. שומרים את החיתוכיות בכלי אטום עד שבוע (בימים חמים כדאי לשמור במקרר).

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג