בין מצה עם ממרח לשיפוד בשר,
אפו לכם מאפה קישואים נהדר

מאפינס קישואים וגבינות רזות שיגוונו לכם את שגרת הארוחות החגיגיות. טיפ למטיילים: הם ישמחו לבוא איתכם ולהוות חלופה טעימה ובריאה יותר לסנדוויץ' מצות

סיון ורקר-פלג

|

12.04.17 | 23:35

מאפינס קישואים וגבינות (צילום: אבירם פלג)
מאפינס קישואים וגבינות (צילום: אבירם פלג)

גיוון מאכלי החג הוא משימה לא פשוטה. אם אתם לא מחסידי המצות ומחפשים אחרי מאפה שיוציא אתכם משגרת החג, הגעתם למתכון הנכון. המאפינס האלה מכילים גבינות רזות וקישואים ולכן מגיעים במחיר קלורי משתלם.

 

מרכיבים

15 מאפינס - 116 קלוריות ליחידה

 

  • 4 קישואים בינוניים, שטופים
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 ביצים
  • 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5% או גביע יוגורט טבעי 3%
  • 50 גרם גבינה צפתית 5%, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינה בולגרית 5%, חתוכה לקוביות או מפוררת ביד
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • אופציה: מעט קמח מצה (לקישוט)

 

 

אופן ההכנה 

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים בקמח תפוחי אדמה תבנית שקעים.
  2. מגרדים דק את הקישואים בפומפייה, מניחים כחצי שעה במסננת, לניקוז הנוזלים. לקיצור התהליך אפשר לסחוט את הנוזלים בידיים. מניחים בקערה.
  3. מחממים את כף השמן במחבת ומקפיצים קלות את השום והבצל עד להזהבה. מעבירים לקערה עם הקישואים.
  4. מוסיפים את יתר החומרים למעט קמח תפוחי האדמה וקמח המצה ומערבבים לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות עד שהוא נטמע בתערובת.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית עד 3/4 גובה השקעים, בוזקים מעט קמח מצה מעל (אם משתמשים) ואופים בתנור 45-60 דקות עד להזהבה. מצננים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית.

 

 

סיון פלג היא דיאטנית קלינית. מתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד