שֵׁשְׁכבות שוֹקוֹקוּס! (או באירוך: עוגה
לפסח עם 6 שכבות שוקולד וקוקוס)

עוג'יליה מכינה לכבוד החג עוגת שכבות נהדרררררת שהיא גם פרווה וטבעונית - ואפילו דורשת הרבה פחות עבודה מעוגת שכבות רגילה

עוג'יליה דולסהפורסם: 11.04.17 21:19
עוגת שוקולד קוקוס לפסח (צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה)
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
 

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

תבנית בגודל כ-30X40 ס"מ

 

לעוגת השוקולד
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס ועוד כף (80 גרם) שמן קוקוס
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2/3 כוס ועוד כף (180 גרם) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס (105 גרם) קורנפלור
  • 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית מלח

 

למלית הקוקוס
  • 1/2 3 כוסות (350 גרם) קוקוס טחון
  • 2 חבילות (200 גרם) אבקת סוכר
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • קמצוץ מלח

 

לציפוי השוקולד
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפיות שמן קנולה

 

אופן ההכנה

 

עוגת השוקולד

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התנור בנייר אפייה.

2. ממיסים יחד את השוקולד ושמן הקוקוס במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: שמים בקערה, מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים בקערת נירוסטה ומניחים אותה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בקערה). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. מוסיפים לשוקולד המומס את הסוכר, רסק התפוחים ותמצית הווניל, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים לקערה את הקורנפלור והקקאו, מוסיפים קורט מלח ומערבבים עד לאיחוד.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 15-10 דקות.

       

      מלית הקוקוס

      1. שמים בקערה נקייה את כל מרכיבי המלית ולשים בידיים לערובת אחידה.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        2. משטחים את המלית על העוגה בשכבה אחידה ומהדקים (זה בסדר אם העוגה עדיין חמה כשעושים זאת).

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          3. מכניסים למקפיא לשעה לפחות, להתייצבות.

           

          הציפוי וההרכבה

          1. ממיסים יחד את השוקולד ושמן הקנולה במיקרוגל או על הכיריים.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            2. חותכים את העוגה לשלושה חלקים שווים.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              3. שמים את אחד החלקים על רשת או נייר אפייה ומניחים עליו את שני החלקים הנוספים. לוחצים בעדינות, כדי לחבר את שלושת החלקים.

              4. יוצקים על העוגה את השוקולד המומס ומצפים בו גם את הדפנות שלה באמצעות כף או לקקן.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)

                5. שומרים את עוגת השוקולד והקוקוס במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר (מוציאים אותה כשעה לפני ההגשה).

                 

                 (צילום: עוג'יליה דולסה)

                   

                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד