
פאי תותים כשר לפסח (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים
(תבנית בקוטר 24 ס"מ או 5 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ)
לבסיס
- 250 גרם עוגיות כשרות לפסח, טחונות דק
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות אבקת סוכר
למלית
- 1/2 גביע (110 גרם) גבינת שמנת 30% שומן
- 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5%
- 1/2 שקית (4 כפות גדושות) אינסטנט פודינג וניל
להגשה
- 1 סלסילת תותים פרוסים
הכנה
1. הבסיס: מערבבים את כל המרכיבים ומשטחים בתבנית על הבסיס והדפנות. מעבירים למקפיא ל־ 20 דקות.
2. בינתיים, מכינים את המלית: טורפים יחד את כל מרכיביה. יוצקים או מזלפים על הבסיס.
3. ההגשה: מסדרים את התותים על המלית ומגישים.
- זמן הכנה: חצי שעה (כולל הקפאה!)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 4 ימים, במקרר