
פיצה פולנטה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אצלי בבית אוהבים מאוד פולנטה, אז החלטתי לבסס עליה בפסח תחליף לפיצה. יצרתי ממנה בסיסים עגולים, הוספתי רוטב עגבניות מתובל ומוצרלה – ואחרי כמה דקות בתנור התקבל מעדן.
מרכיבים
כ-14 יחידות
לבסיס
- 1/2 כוס (85 גרם) קמח תירס אינסטנט לפולנטה
- 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
- 25 גרם חמאה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב
- 1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות (רצוי להשתמש בפסאטה איטלקית)
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית אבקת שום
- מלח, פלפל שחור טחון
לפיזור
- 150-100 גרם גבינת מוצרלה
- כ-4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- הבסיס: שמים בסיר כבד את החלב, קמח התירס והמלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 8-5 דקות, תוך בחישה במטרפה, עד שהתערובת מקבלת מרקם של דייסה סמיכה.
- מוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן ומערבבים.
- מעבירים את הפולנטה לתבנית בקוטר 28 ס"מ, משטחים לעובי של כ-1.5 ס"מ ומהדקים היטב. מכניסים למקרר לשעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- קורצים מהפולנטה עיגולים בקוטר 10-6 ס"מ ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל עיגול בכפית רוטב, מפזרים עליו קרעי מוצרלה ולבסוף פרמזן.
- אופים כ-10 דקות, עד שהגבינות נמסות.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"