פיצה פולנטה: גרסה כשרה
לפסח של המאכל האהוב

מתגעגעים לטעם של המאפה האיטלקי? לא צריך לחכות עד סוף החג: עשו כמו דפנה אוסטר והחליפו את תחתית הבצק בפולנטה - אנחנו מבטיחים שתתאהבו בתוצאה

דפנה אוסטר מיכאל

|

13.04.17 | 21:29

פיצה פולנטה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
פיצה פולנטה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אצלי בבית אוהבים מאוד פולנטה, אז החלטתי לבסס עליה בפסח תחליף לפיצה. יצרתי ממנה בסיסים עגולים, הוספתי רוטב עגבניות מתובל ומוצרלה – ואחרי כמה דקות בתנור התקבל מעדן.

 

מרכיבים

כ-14 יחידות

 

לבסיס
  • 1/2 כוס (85 גרם) קמח תירס אינסטנט לפולנטה
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף גבינת פרמזן מגוררת

 

לרוטב

  • 1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות (רצוי להשתמש בפסאטה איטלקית)
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מלח, פלפל שחור טחון

 

לפיזור
  • 150-100 גרם גבינת מוצרלה
  • כ-4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. הבסיס: שמים בסיר כבד את החלב, קמח התירס והמלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 8-5 דקות, תוך בחישה במטרפה, עד שהתערובת מקבלת מרקם של דייסה סמיכה.
  2. מוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן ומערבבים.
  3. מעבירים את הפולנטה לתבנית בקוטר 28 ס"מ, משטחים לעובי של כ-1.5 ס"מ ומהדקים היטב. מכניסים למקרר לשעה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  6. קורצים מהפולנטה עיגולים בקוטר 10-6 ס"מ ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל עיגול בכפית רוטב, מפזרים עליו קרעי מוצרלה ולבסוף פרמזן.
  7. אופים כ-10 דקות, עד שהגבינות נמסות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג