
לשימוש בכתבה בלבד פיצה פולנטה לפסח פיצה לפסח
(פיצה פולנטה)
אצלי בבית אוהבים מאוד פולנטה, אז החלטתי לבסס עליה בפסח תחליף לפיצה. יצרתי ממנה בסיסים עגולים, הוספתי רוטב עגבניות מתובל ומוצרלה – ואחרי כמה דקות בתנור התקבל מעדן.
מרכיבים
כ-14 יחידות
לבסיס
- 1/2 כוס (85 גרם) קמח תירס אינסטנט לפולנטה
- 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
- 25 גרם חמאה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב
- 1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות (רצוי להשתמש בפסאטה איטלקית)
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית אבקת שום
- מלח, פלפל שחור טחון
לפיזור
- 150-100 גרם גבינת מוצרלה
- כ-4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- הבסיס: שמים בסיר כבד את החלב, קמח התירס והמלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 8-5 דקות, תוך בחישה במטרפה, עד שהתערובת מקבלת מרקם של דייסה סמיכה.
- מוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן ומערבבים.
- מעבירים את הפולנטה לתבנית בקוטר 28 ס"מ, משטחים לעובי של כ-1.5 ס"מ ומהדקים היטב. מכניסים למקרר לשעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- קורצים מהפולנטה עיגולים בקוטר 10-6 ס"מ ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל עיגול בכפית רוטב, מפזרים עליו קרעי מוצרלה ולבסוף פרמזן.
- אופים כ-10 דקות, עד שהגבינות נמסות.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"