עוגות גזר אישיות לפסח
בעיטור קצפת וגזר מסוכר

עוגות פרווה עם מרקם נהדר בזכות שימוש חכם בכמה סוגי קמח, שכל אחד מהם תורם תכונה אחרת לתוצאה הסופית ● מתכון של שף קונדיטור עופר גל מ"בוטיק סנטרל"

מערכת Xnet

|

09.04.17 | 11:10

עוגות גזר אישיות לפסח בעיטור קצפת וגזר מסוכר (צילום: שרית גופן)
עוגות גזר אישיות לפסח בעיטור קצפת וגזר מסוכר (צילום: שרית גופן)

עוגות הגזר האישיות האלה אמנם כשרות לפסח, אבל יש להן מרקם משובח. זה קורה בזכות שימוש חכם בתערובת של סוגי קמח שונים, שכל אחד מהם יודע לדמות תכונה אחרת של קמח רגיל: ספיחת נוזלים, קשירת המרכיבים היבשים ואלסטיות.

 

הקמחים המיוחדים זמינים כיום כמעט בכל רשתות השיווק, כך שלא תתקשו להשיג אותם.

 

מרכיבים

20 עוגות אישיות בתבניות מאפינס

 

  • 500 גרם גזר
  • 4 ביצים
  • 500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר חום בהיר
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה
  • 70 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח אורז
  • 70 גרם (1/2 כוס ועוד כף) קמח תירס לבן
  • 90 גרם (1/2 כוס ועוד כף) קמח תפוחי אדמה
  • 50 גרם (1/3 כוס) קמח טפיוקה
  • 200 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • קמצוץ מלח
  • קמצוץ אגוז מוסקט טחון
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כף אבקת סודה לשתיה

 

לעיטור הגזר

  • 200 גרם גזר, מגורר בפומפייה גסה
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • לעיטור הגזר

 

לקצפת

  • 400 מ"ל (2/3 1 כוסות) קצפת צימחית
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) מים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר

 

אופן ההכנה

 

עוגות הגזר

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. קולפים את הגזר ומגררים בפומפייה גסה.
  3. מקציפים את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים להקציף עד שהוא נטמע בקציפה. מפסיקים את פעולת המיקסר.
  4. מוסיפים את הגזר ומערבבים בעזרת לקקן. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את סוגי הקמח, ולאחר מכן את שאר המרכיבים. מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבניות עד ל-3/4 מגובהן. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגות הגזר יוצא יבש. מקררים.

 

עיטור הגזר

  1. שמים בסיר קטן את המים, הגזר והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. מקררים ומסננים.

 

הקצפת

  1. מקציפים יחד את השמנת, המים והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן.

 

הרכבת עוגות הגזר האישיות

  1. מזלפים את הקצפת על העוגות ומקשטים בגזר המסוכר.

______________________________________________________

 

מעוגת שוקולד-קוקוס ועד לטורט שכבות - לחצו על התמונה לעוד עוגות מעולות לפסח

 

  (צילום: אסנת לסטר)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
ללא גלוטן
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג