צילום: שי יחזקאל

מזון על וחלל: נפלאות המיקרו-אצה הקדמונית ספירולינה

האו"ם תיאר אותה כמזון האידאלי לאנושות, ארגון החלל בחר בה כמזון לאסטרונאוטים ועכשיו אפשר לצרוך אותה גם בתוך חטיפים. כל סודות הספירולינה

ספירולינה.  נהוג להתייחס אליה כאל זהב ירוק – גרמים בודדים מכילים עושר רב של רכיבים תזונתיים (צילום: Shutterstock)
ספירולינה. נהוג להתייחס אליה כאל זהב ירוק – גרמים בודדים מכילים עושר רב של רכיבים תזונתיים (צילום: Shutterstock)

הספירולינה מאז ומתמיד שמרה על צד מסתורי, כמעט סודי. לאחרונה רבים מתוודעים אל הפלא החבוי הזה של האצה, שמעלותיה הטבעיות מסייעות רבות בשיקום רמת האנרגיה בגופנו ובאיזון מערכת העיכול.

 

הספירולינה היא מיקרו-אצה קדמונית כחולה-ירוקה, ייחודית ומסולסלת הגדלה במים חמים מתוקים. היא נחשבת למלכת מזונות-העל הודות למגוון אדיר ורחב של ערכים תזונתיים החיוניים לבריאותנו המצויים בה באופן זמין וטבעי לחלוטין. נהוג להתייחס אליה כאל זהב ירוק – גרמים בודדים מכילים עושר רב של רכיבים תזונתיים, כך שהספירולינה הינה מזון מלא ושלם ולא תוסף מזון.

 


       

      בישראל גדלה האצה בחוות הספירולינה האורגנית חולות זיקים, בבריכות מיוחדות בתוך חממות סגורות, בתהליך גידול טבעי ומסורתי המחקה ומשחזר את התהליך הטבעי המתקיים בטבע.

       

      בעידן המתועש בו אנו מצויים כיום, המזון שאנו אוכלים מופצץ בכימיקלים, הורמונים וחומרים משמרים. גופנו עסוק בעיכול ופירוק חומרים לא טבעיים ולא בריאים, לעיתים אף רעילים, מה שמעייף ומחליש אותו וחושף אותו למחלות כרוניות. בעת הזו ויותר מתמיד, מומלצת הספירולינה לצריכה יומיומית לאיזון וניקוי הגוף והשלמת החוסרים.

       

      כבר בשנות ה-70 של המאה הקודמת זיהה האו"ם את מגמת הירידה הדרסטית באיכות המזון ותיאר כבר אז את הספירולינה כ"מזון הכי אידאלי לאנושות" וככזה שעשוי אף להציל את האנושות. גם NASA – ארגון החלל האמריקאי, בחר באצה זו כגידול אידיאלי בחלל ומשמשת כמזון לאסטרונאוטים.

       

      ספירולינה בחטיף

      חברת "מאסטר ספירולינה" נחשבה עד לא מזמן לסוד השמור בתחום שעבר מפה לאוזן עם רקורד מצוין וספירולינה איכותית ללא תחרות. בשנה האחרונה המציאה את עצמה מחדש עם מיתוג עדכני וקו מוצרי מזון איכותיים מבוססי ספירולינה, שמוכיח כי בריא יכול גם להיות טעים, ולאפשר צריכת ספירולינה אורגנית ובאופן יומיומי לקהלים חדשים ולכאלו שסולדים מהמראה של מיץ ירוק.

       

      ניתן לשלב את הספירולינה בסוגי מזון שונים: צריכה של 4-5 גרם ספירולינה קראנצ' ליום למבוגר (כפית) נחשבת למשמעותית דיה. לאלו שפעילים ספורטיבית באופן יומיומי, ניתן להגדיל את המינון לכדי 10-8 גרם ליום ע"מ להשלים חוסרים. לילדים: חצי מהמנה למבוגרים עשויה לספק. 

       (צילום: מאסטר ספירולינה)

        1. ספירולינה טריה שהוקפאה (מיד עם הקציר מהבריכה) – ניתן לצרוך ישירות עם כפית או להוסיף לשייק.; 2. פתיתים יבשים (קראנצ') – בהליך ייבוש ששומר על הערכים התזוניים (RAW FOOD) ניתן להוסיף את הפתיתים היבשים ליוגורט / סלט ובשלל דרכים נוספות.

        3. שוקולד מריר מעולה - פרלין מהודר וטעים במיוחד עם שוקולד מריר משובח וספירולינה קראנצ' איכותית עם תוספות מגניבות: אגוז מלך, צימוק, פיסטוק, אגוז לוז, חמוצית. 4. חטיפי בריאות/אנרגיה טבעיים ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר או קמח!

        .

         קו חטיפי הבריאות SUPERFOOD של מאסטר ספירולינה נמכר ב-4 טעמים שקוצרים שבחים רבים מהלקוחות ומהתעשייה כאחד. בחודשים האחרונים השיקה החברה מספר מוצרים חדשים ביניהם, החטיף הטרופי וכן פרלין שוקולד מאסטר ספירולינה מהודר. כל החטיפים אנרגטיים, מזינים וטבעוניים. בכל חטיף מנה יומית של 3 גרם ספירולינה טבעית אורגנית קראנצ'.החטיפים תוכננו לצריכה לפני ואחרי פעילות גופנית בנוסחאות ייחודיות: ללא חומרים משמרים, ללא תוספת סוכר, ללא תהליך עיבוד.

         

        להשפעה מקסימלית, מומלץ לצרוך מנה בבוקר או בפיצול בין בוקר ואחה"צ עם מיץ פירות או שייק עשיר בויטמין C. תוספת ויטמין C מאפשרת לגוף לספוג את מירב המרכיבים התזונתיים העשירים שיש לספירולינה להציע. רבים מהלקוחות מדווחים על עוצמת אפקט אנטי עייפות בחיי היומיום ותחושה של חיות מוגברת.

         

        חלוצה בגידול ספירולינה אורגנית

        "מאסטר ספירולינה" הינה החלוצה בגידול ספירולינה טבעית אורגנית בישראל, לשיווק בישראל, מאז 2011. החווה נמצאת בחולות זיקים, עוטף עזה. מאסטר ספירולינה מפעילה משק משפחתי בוטיקי לגידול ספירולינה איכותית בשיטה המסורתית והטבעית ומתמחה בייצור מוצרי פרימיום מבוססי ספירולינה 100% טבעיים.

         

        ה"מאסטר" הוא סוקרט שושן, מייסד החברה, שעלה לארץ מצרפת, שם למד את רזי הגידול המסורתי, ובחסות פרופ' ז'אן פול ג'ורדן הקים את חוות הספירולינה הראשונה בישראל ב-2011. באותה עת רק מעטים ומשוגעים לדבר הכירו "מזונות על" בכלל וספירולינה בפרט.

         

        למידע נוסף: 1700-55-1800

        פייסבוק: מאסטר ספירולינה

        www.masterspirulina.com

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד