חרוסת אינטרנשיונל: 5 מתכונים מעדות שונות לממרח של פסח
לא יודעים להכין חרוסת? או אולי אתם סתם רוצים לגוון השנה? אסנת לסטר אספה בשבילכם מתכונים מסורתיים שעוברים מדור לדור – מטוניסיה ועד ליטא

חרוסת עירקית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חרוסת עירקית
מתכון שנל נעמי בדרי מטבריה.
מרכיבים
- 2 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך
- 1/2 כוס (120 מ"ל) סילאן
אופן ההכנה
- טוחנים את האגוזים גס ומערבבים עם הסילאן.
- מגישים על חסה, שהיא המרור בצלחת הסדר.
חרוסת ליטאית
מתכון של דליה יעקב מעפולה.

חרוסת ליטאית(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
- 4 כוסות (400 גרם) אגוזי פקאן
- 1/2 1 תפוחים, חתוכים לרבעים
- 3 כפות מלאות דבש
- 4 כפיות קינמון
- 2 כוסות (480 מ"ל) יין קידוש אדום מתוק
- אפשרות: מעט קמח מצה (לפי הצורך)
אופן ההכנה
- משרים את אגוזי הפקאן במים במשך כ-10 שעות. מסננים וטוחנים דק במעבד מזון.
- מוסיפים את התפוחים, הדבש והקינמון, ממשיכים לעבד ומוסיפים בהדרגה את היין.
- אם החרוסת דלילה מדי מוסיפים לה מעט קמח מצה, כף בכל פעם, עד שהיא מגיעה לסמיכות הרצויה.
חרוסת טוניסאית
מתכון של אמלי ממן מטבריה.

חרוסת טוניסאית(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
- 300 גרם תמרים, מגולענים (כ-12 תמרים עסיסיים)
- 2 כוסות (200 גרם) פיצוחים: שקדים, פיסטוקים, אגוזי לוז, אגוזי מלך
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- טוחנים יחד את כל המרכיבים לממרח גס.
חרוסת לבנונית
מתכון של שמעון חנן מנצרת עילית.

חרוסת לבנונית(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
- 200 גרם תמרים, מגולענים (כ-8 תמרים עסיסיים)
- 1/3 1 כוסות (200 גרם) צימוקים
- 1 כף מיץ לימון
- 100 גרם אגוזים שאוהבים, קצוצים
- 1/4 כפית ציפורן
אופן ההכנה
- טוחנים את התמרים והצימוקים במעבד מזון. מעבירים לסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת מחית אחידה (אם המחית יבשה מדי, אפשר להוסיף כף מים או סילאן).
- מוסיפים לסיר את מיץ הלימון והאגוזים ומערבבים. מוסיפים גם את את הציפורן ומערבבים.
חרוסת פרסית
מתכון של זיווה צפירה מכפר תבור.

חרוסת פרסית(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
- 5 כוסות (500 גרם) אגוזי קשיו, אגוזי מלך, אגוזי לוז, פיסטוקים ושקדים
- 250 גרם תמרים, מגולענים (כ-10 תמרים עסיסיים)
- 2/3 כוס (100 גרם) צימוקים בהירים
- 2/3 כוס (100 גרם) צימוקים כהים
- 1 תפוח, חתוך לפלחים
- 1 כוס (240 מ"ל) יין אדום מתוק
- 2 כפות רכז רימונים (או כוס מיץ רימונים סחוט)
- 3 כפות חומץ
- 2 כפיות קינמון
- 1 כפית ציפורן
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון את האגוזים והפיצוחים וטוחנים דק ככל האפשר.
- מוסיפים למעבד המזון את שאר נמרכיבים וטוחנים לממרח חלק.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
_________________________________________________________________________
עדיין חושבים על תוספות לליל הסדר? יש לנו 5 הצעות מעולות! לחצו על התמונה