עוד בטרם כניסתו לתפקיד מנכ"ל מוזיאון ישראל – מינוי שעליו הוכרז לפני ארבעה חודשים – החליט ד"ר ערן נוימן לקחת צעד אחורה, ולהמשיך כראש בית הספר לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב, תפקיד שאותו הוא ממלא מאז 2010.
מה הביא אותו לוותר על אחת המשרות הנחשקות והמשפיעות בתחום התרבות? לפי ההודעה הרשמית שפרסם הבוקר מוזיאון ישראל, נוימן קיבל את ההחלטה בעקבות "פערים בנוגע לתנאי העבודה ותפיסת התפקיד". יצוין כי מלכתחילה נקבע שג'יימס סניידר, המנכ"ל היוצא, ימשיך בפיתוח קשרים ובגיוס כספים מטעם אגודות הידידים של המוזיאון בעולם. מקורות שמכירים את הדינמיקה במוזיאון סיפרו ל-Xnet שמאחר שסניידר נשאר אמון על גיוס הכספים, אי אפשר היה להגביל את מעורבותו רק לפן הכלכלי, והוא נשאר מעורב גם בהחלטות נוספות, הקשורות בתכנים. פעילותו הערה הפריעה להעברת הסמכויות לידי נוימן, וזו, יותר מכל, היא הסיבה שבבסיס החלטתו.
המוזיאון הודיע שאיילת שילה תמיר, המשנה למנכ"ל, תכהן כממלאת מקום המנכ"ל עד למינוי חדש, וכי כבר בימים הקרובים תתחדש פעילותה של ועדת האיתור למציאת מנכ"ל חדש. "מועצת המנהלים מודה לנוימן על הנכונות ועל סיועו הרב למוזיאון בחודשיים האחרונים", נמסר.
מחליפה בהמתנה
במקביל לתפקידו כראש בית הספר לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב ימשיך נוימן לנהל את ארכיון ישראל לאדריכלות במוזיאון תל אביב לאמנות. מאחר שהיה אמור להיכנס לתפקיד מנכ"ל המוזיאון כבר בפברואר, חיפשו לו מחליפים. בחודש האחרון נודע לערוץ האדריכלות של Xnet כי נוימן היה עתיד להישאר לשנה נוספת בארכיון, ולתפקיד ראש בית הספר לאדריכלות יועדה ד"ר אפרת בלומנפלד-ליברטל, מרצה בכירה בבית הספר, ומי שעוסקת בנושאים מחקריים דומים לאלו של נוימן. ד"ר בלומנפלד-ליברטל נמצאת כעת בשבתון באוניברסיטת UCL בלונדון, בתגובה ששלחה במייל כתבה כי אינה מכירה את הפרטים מעבר למה שהתפרסם בתקשורת, והוסיפה: "זהו הפסד גדול למוזיאון ורווח נקי לבית הספר".