עיקרית שהיא בבושקה: פרגיות
ממולאות בעלי גפן ממולאים באורז

השף אבי ביטון מגיש מנה עיקרית מקורית שתפתיע את האורחים - והיא אפילו לא כל כך מסובכת להכנה

מערכת Xnet

|

03.04.17 | 21:33

פרגיות ממולאות בעלי גפן ממולאים באורז (צילום: בן יוסטר)
פרגיות ממולאות בעלי גפן ממולאים באורז (צילום: בן יוסטר)
מתכון של השף אבי ביטון, באדיבות חברת "וילי פוד".

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 600 גרם נתחי פרגית משוטחים לשניצלים בעובי 1/2 ס"מ
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה של בהרט
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • קורט מלח
  • 1 קופסה (400 גרם) עלי גפן ממולאים באורז

 

לסלט
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1 בצל סגול בינוני קלוף וקצוץ דק
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. שמים בקערה את את הפרגיות, השמן והתבלינים ומערבבים, עד שהנתחים מצופים היטב בתיבול.
  3. מסננים את עלי הגפן מנוזלי.
  4. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומסדרים עליו את הפרגיות באופן חופף, כך שנוצר משטח אחיד של פרגיות.
  5. מסדרים את עלי הגפן בשורה במרכז משטח הפרגיות ומגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפייה. עוטפים את הפרגיות ברדיד אלומיניום (משאירים מתחתיו את נייר האפייה), מהדקים וסוגרים היטב את הקצוות.
  6. אופים את הפרגיות הממולאות 45-35 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים כמה דקות. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
  7. פותחים את החבילה ופורסים את הפרגיות הממולאות. מגישים מיד עם הסלט.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג