אלפי גולשים השתתפו בתחרות "בחירת הקהל" של Xnet וסימנו את שלושת הנבחרים שלהם מבין המעצבים שהציגו ביריד "צבע טרי", שננעל במוצאי שבת האחרון.
במקום הראשון זכתה - זו השנה השנייה ברציפות - חן ביקובסקי (Popup Lighting). בשנה שעברה היא כבשה את לב הקהל עם מנורת האייל שלה, שהחלה בתור פרויקט גמר במחלקה לעיצוב תעשייתי ב-HIT המכון הטכנולוגי חולון.
השנה הציגה מנורה חדשה, שמורכבת משלושה עציצי אלומיניום ואור שבוקע מתוכם, ויוצר על הקיר צורה של קקטוס. ההשראה למוצר, כמו שם המותג של ביקובסקי, נמצאה בספרי פופ-אפ, והקו המוביל בעיצוביה הוא השאיפה לבטא פופ-אפ באור. המנורה נמכרה ביריד במחיר מיוחד של 250 שקלים, ובקרוב תגיע לחנות שבאתר המעצבת.
המנורות של ביקובסקי משובבות עין, והמחיר הנגיש שלהן בוודאי תורם לפופולריות. אך הזכייה בפעם השנייה ברציפות מעלה את השאלה, האם יריד ''עיצוב טרי'' מצליח לחדש. השנה הוקצה לעיצוב מרחב גדול, ורבים מהפריטים היפים הוכנו במיוחד לקראת היריד והוצגו לראשונה. עם זאת, חדשנות של ממש לא הייתה שם. במובן זה, היריד שמר על קו מובהק של מיינסטרים.
למקום השני הגיע פרויקט "חלומות", שנעשה יחד עם ילדי המחלקה האונקולוגית בבית החולים לילדים בתל השומר. את הפרויקט יזם וריכז סטודיו דור כרמון, והשתתפו בו כ-30 מעצבים. כל אחד מהם קיבל ציור של ילד המטופל במחלקה, תרגם אותו לקובץ מחשב, ובעזרתה של חברת "סטרטסיס", מהחברות המובילות בתחום מדפסות התלת ממד, הציורים הפכו לבובות של ממש. כל הנוגעים בדבר עבדו בהתנדבות - היוזמים, המעצבים שנרתמו וגם היריד, שתרם את מרחב התצוגה (שהיה מעט קטן למידות הפרויקט).
מכל בובה הודפסו שני עותקים - אחד קיבל הילד שצייר אותה, והשני נמכר ביריד במעין מכירה פומבית שקטה: הצעות הוכנסו לתיבה, ובכל בובה זכה המרבה במחיר (כל ההכנסות - כ-50 אלף שקלים - יימסרו כתרומה למחלקה). הילה רוגוזיק מסטודיו דור כרמון מקווה שהפרויקט ימשיך ויתגלגל. הבובות שלא נמכרו יועלו לאתר מיוחד, וכפי הנראה, גלויות עם הציורים וצילומי הבובות יימכרו באחת הרשתות הגדולות, ליד הקופות.
למקום השלישי הגיע "סטודיו ויהי'' של קתרינה ברנד וצוריאל גוטליב, עם מנורת שולחן מקולקציית Bite החדשה שלהם. היא כוללת שרפרפים ומנורות שולחן עם רגל מעץ גושני, שכמו ''ננגסו'' בתהליך העבודה. "יצירת הגופים החזירה לנו את הנאת הפיסול, שמתחיל כגוש, וביס אחר ביס מתגלה צורתו", אומרים ברנד וגוטליב.
המנורות עולות 1,200-1,400 שקלים, באתר הסטודיו או ברחוב הפלך 7, תל אביב.
צפו במעצבים מספרים על תהליך העבודה שלהם:
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ומה קורה עכשיו בשבוע העיצוב במילאנו? לחצו על התמונה והיכנסו לבלוג שלנו משם: