יש הרבה סיבות טובות לאכול קטניות: הן מספקות חלבון איכותי, משביעות ואפילו תורמות להרזייה. קבלו שלושה מתכונים של שף עלי זועבי ממסעדת קלמטה, שיעשו לכם חשק להכניס קטניות לתפריט:
>> ללכת על המים: טרנד מי החומוס "אקוואפאבה"
סלט משלושה סוגי שעועית
המרכיבים ל-4 מנות:
½1 כוסות שעועית לימה, מושרית למשך 12 שעות
½1 כוסות שעועית אזוקי, מושרית למשך 12 שעות
1/2 כוס שעועית ירוקה רחבה, חלוטה במים רותחים ומסוננת
1/3 כוס אפונת גינה
1 בצל סגול, קצוץ
1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/3 צרור נענע קצוצה
1/3 צרור שמיר קצוץ
2 כפיות דבש
מיץ מ־1 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס,
לפי הטעם
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר עם מים את שעועית הלימה והאזוקי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך 1/2 שעה נוספת. מסננים.
2. מעבירים לקערה גדולה את שעועית הלימה, האזוקי והשעועית הירוקה עם האפונה, הבצל ועשבי התיבול. מוסיפים את הדבש והלימון, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומערבבים.
3. מסדרים את הסלט בצלחת עמוקה ומזליפים מעליו את שמן הזית.
ערכים תזונתיים למנה:
566 קלוריות, 66 גרם פחמימות, 32 גרם חלבון, 12 גרם שומן .
סלט קינואה אדומה ושעועית שחורה
המרכיבים ל-4 מנות:
2 כוסות שעועית שחורה, מושרית למשך 8 שעות לפחות½1 כוסות קינואה אדומה
1 כפית מלח
1/2 כוס חמוציות ממותקות
1/4 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
2/3 צרור עלי נענע קצוצים
2 תפוזים מפולטים לפלחים
לרוטב:
מיץ מ־1 לימון
מיץ מ־1 תפוז
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים בסיר עם מים את השעועית למשך 40 דקות עד להתרככות. מסננים ומצננים.
2. מבשלים את הקינואה במים רותחים ומלח כ-10 דקות. מסננים את עודפי הנוזלים.
3. שמים בקערה גדולה את השעועית, הקינואה יחד עם כל יתר חומרי הסלט.
4. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים מעל הסלט ומערבבים. מניחים במקרר למשך שעה לספיגת טעמים.
5. מוציאים מהמקרר, מתקנים תיבול ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
637 קלוריות, 90 גרם פחמימות, 28 גרם חלבון, 12 גרם שומן
קציצות מעדשים שחורות וכרישה על סלט עדשים
המרכיבים ל-16 יחידות:
2 כוסות עדשים שחורות (מושרות במים קרים ל-10 דקות)
10 גבעולי כרישה (החלק הלבן בלבד), קצוצים
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול
2 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
1/2 כפית גר' פלפל שחור גרוס
1/2 כוס פירורי לחם לציפוי הקציצות (בפסח אפשר להמיר בפירורי מצה)
שמן קנולה לטיגון
לסלט העדשים:
1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/3 צרור כוסברה דק (לא חובה)
מיץ מ-1/2 לימון
מלח, פלפל
4 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1. מסננים את העדשים. שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית במשך 20 דקות.
2. מאדים את הכרישה בשמן זית למשך 20 דקות עד להפרשת כל הנוזלים.
3. שומרים בצד מחצית מכמות העדשים להגשה. את המחצית השנייה טוחנים במעבד מזון יחד עם הכרישה, הבצל הסגול, השום הפטרוזיליה והתבלינים.
4. יוצרים (בידיים רטובות) קציצות בינוניות מהתערובת ומצפים בפירורי הלחם. מטגנים משני הצדדים על להזהבה.
5. מערבבים בקערה את העדשים ששמרנו בצד עם יתר חומרי הסלט. מניחים סלט בצלחת הגשה ומוסיפים את הקציצות. מערבבים בקערית את הטחינה עם מעט מים לפי הטעם, יוצקים מעל הכל ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
174 קלוריות, 11 גרם פחמימות, 8 גרם חלבון, 8 גרם שומן
- שף אורח: עלי זועבי, מסעדת קלמטה
- ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית
- כלי קרמיקה:Now Pottery