צילום: שי יחזקאל

כמו פטריות אחרי הקצף: תרצו קצת סופר-פוד בכוס הקפה שלכם?

מה לא יעשו כדי להפוך גם את הקפה שלנו למזון־על? הכל - אפילו לשים בו פטריות לספיחת החמיצות, חיזוק המערכת החיסונית והפחתת מתח ועייפות

את הפטריות הייעודיות מייבשים וכותשים לאבקה שאמורה להכיל ריכוז גבוה במיוחד של מרכיבים בריאים למערכות הגוף השונות (צילום: Shutterstock)
את הפטריות הייעודיות מייבשים וכותשים לאבקה שאמורה להכיל ריכוז גבוה במיוחד של מרכיבים בריאים למערכות הגוף השונות (צילום: Shutterstock)
בזמן האחרון יותר מדי דברים מתערבבים לנו בקפה של הבוקר. אחרי שקפה לאטה עם חלב כורכום הפך למעורר הרשמי, מצטרף אליו טרנד נוסף מז'אנר הפלישה לפולים, שבמסגרתו מוסיפים לקפה סוגים שונים של פטריות מרפא במטרה להפוך אותו לסוג של Super Food.

 

כוכבי הצלחת החדשים: אטריות מאצות, אורז סגול ופירה שום שחור

 

כך לדוגמה, חברה מפינלנד בשם Four Sigmatic החלה לרקוח בלנד של קפה בתוספת פטריות שאמורות להקפיץ את הערך התזונתי של המשקה. אל דאגה, אתם לא תתחילו לראות אותן צפות לכם בספל. את הפטריות הייעודיות מייבשים וכותשים לאבקה שאמורה להכיל ריכוז גבוה במיוחד של מרכיבים בריאים למערכות הגוף השונות. לאחר מכן מערבבים אותה עם קפה נמס אורגני בארבעה בלנדים שונים - ויש אפילו אבקה להכנת שוקו חם. כל מה שאתם צריכים זה להוסיף מים. הבלנד, שמבוסס על פטריית המאיטקה, טוענים בחברה, עוזר לווסת את רמות הסוכר בדם, בעוד שפטריית הצ'אגה סופחת חמיצות מהקיבה. עשר שקיות להכנת עשר כוסות קפה עולות כ־15 דולר.

 

חברה נוספת שהחלה לשווק קפה־פטריות היא Whole Food Pharmacy, והיא משקיעה קצת יותר באוהבי הקפה ומציעה קפה גורמה טחון מפולים שאליו נוסף בלנד של כ־14 פטריות שונות. חברת Longreen החלה לייצר גם היא את ה־Reishi Coffee, קפה טחון שאליו נוספת אבקה פטריית הריישי, המסייעת לניקוי הכבד ולטיפול במחלות סרטן.

 

איך זה עובד? "בפטריית המאיטקה נעשה שימוש מקובל למניעת סרטן ולחיזוק מערכת החיסון, ויש עליה עדויות מחקריות חלקיות להורדת לחץ דם, סוכר ומשקל", מסביר אייל שפרינגר, מטפל ברפואה סינית והרבליסט קליני, אחראי תחום תזונה אינטגרטיבית ביחידה לרפואה משלימה למטופל האונקולוגי, המרכז הרפואי תל אביב. "לצ'אגה יש שימוש מקובל לטיפול במניעת סרטן, בעיקר הקיבה והמעי הגס, מחלות כבד, טפילים, שחפת, סוכרת ומחלות לב, ואילו הריישי היא פטרייה פופולרית מאוד לטיפול בעייפות, סרטן, מערכת חיסון ירודה, חוסר שקט ומתח, שומנים בדם וסוכרת, כמו גם הפרעות בתפקוד בלוטת התריס ואסתמה".

 

לנטוש את האספרסו ולעבור לקפה פטריות? "לא ברור אם הצריכה בתוך הקפה משפרת את הספיגה של הפטריות", מפקפק שפרינגר, "ולא ברור אם ההשפעה שלהן מתקבלת מיד לאחר צריכתן בקפה או שהיא נבנית לאט בשימוש קבוע. אני תמיד חשדן ביחס לגימיקים. קפה להבנתי זה לא מוצר שאמורים לצרוך יום־יום. למעשה המוצר מציג דבר והיפוכו. הקפה מפעיל את המערכת הסימפתטית שהיא מערכת הסטרס בגופנו, ואילו הפטריות מקובלות בשימוש המשקם אותה. אז אם כך, למה לא לצרוך רק את הפטריות?".

 

השורה התחתונה: כנראה לא תמיד טובים השניים מהאחד. לעת עתה עדיף להישאר עם קפה נטול פטריות ולהיעזר ביכולת הריפוי שלהן באמצעים המוכרים - בתזונה או בתוספים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד