מושלמת לפסח: עוגת שוקולד ממכרת בלי קמח

עוגה עשירה ונימוחה שקל להכין אותה וקשה להפסיק לאכול ממנה

עוגת שוקולד כשרה לפסח (צילום: בועז לביא, סגנון: נעם קנריק)
עוגת שוקולד כשרה לפסח (צילום: בועז לביא, סגנון: נעם קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 26 ס"מ)

 

  • 250 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 250 גרם חמאה או מחמאה, חתוכה לקוביות
  • 4 ביצים בגודל L
  • 250 גרם סוכר חום כהה
  • 1 כפית מחית וניל או תמצית וניל
  • 1/4 כוס אמרטו (ליקר שקדים), או ליקר קסיס, או ליקר קפה, או בכלל בלי
  • 250 גרם שקדים מולבנים, טחונים
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים את השוקולד והחמאה בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל בהפסקות (עוצרים, בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מצננים מעט.

3. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון עם הוו המקציף את הביצים, הסוכר והווניל ומקציפים לקרם תפוח. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את הליקר (או פשוט נמנעים מלהוסיף) ומערבלים שוב.

4. מוסיפים את השקדים ואבקת האפייה ומערבבים ידנית לעיסה אחידה.

5. יוצקים לתבנית ואופים 60-50 דקות, עד שקרום עבה, בהיר וקשה מכסה את פני העוגה ומרכז העוגה נשאר מעט רוטט. מצננים לגמרי. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 10 ימים, במקרר. לפני ההגשה מביאים לטמפרטורת החדר

 

כלים: PIP STUDIO (להשיג ברשתות וחנויות כלי הבית הנבחרות ברחבי הארץ)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג