ביער נבלוס נבלוס: ארבעה
מתכונים טעימים לפיקניק

אוכל של פיקניק זה לא רק חומוס וסלט תפוחי אדמה: בפעם הבאה שתצאו לטבע גוונו עם בלינצ'ס מלוחים ופריכים, פרחי כרובית ממולאים, מקלות גבינה או שטרודל

מערכת Xnet

|

21.03.17 | 22:51

מאפי בלינצ'ס במילוי בולגרית ותרד (צילום: אפיק גבאי)
מאפי בלינצ'ס במילוי בולגרית ותרד (צילום: אפיק גבאי)

מאפי בלינצ'ס במילוי בולגרית ותרד

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

לבלינצ'ס
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 כפית שמן

 

למלית
  • 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 100 גרם (1/3 כוס ועוד כף) גבינה לבנה
  • 1 כוס תרד קצוץ
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 1 פלפל ירוק קצוץ

 

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי הבלינצ'ס. בעזרת מגבת נייר משמנים קלות מחבת בינונית עם ציפוי למניעת הידבקות. מחממים על אש בינונית, יוצקים שליש כוס מהבלילה ומנענעים את המחבת, כדי שהבלילה תתפזר באופן אחיד. ברגע שפני הבלינצ'ס מתייצבים מעבירים אותו לצלחת.
  3. מכינים באותו אופן בלינצ'סים נוספים (מדי פעם משמנים את המחבת).
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מורחים בנדיבות מלית על רבע מאחד הבלינצ'ס. מקפלים לחצי ואז לרבע, כך שמתקבל משולש. מעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלינצ'ס, ולבסוף מברישים אותם בביצה ומפזרים שומשום.
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהבלינצ'ס מזהיבים.

 

מקלות גבינה (צילום: אפיק גבאי)
    מקלות גבינה(צילום: אפיק גבאי)
     

     

    מקלות גבינה

     

    מרכיבים

    כ-20 מקלות

     

    • 1 חבילה בצק עלים, מופשר
    • 1 ביצה טרופה
    • 1 כף פפריקה
    • 1 כף אבקת שום
    • 150 גרם גבינה קשה מגוררת

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. פורשים מחצית מהבצק על נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים פפריקה ושום ומעל את הגבינה (משאירים 3 כפות בצד).
    3. פורשים מעל את מחצית הבצק השנייה ומהדקים בזהירות בעזרת מערוך.
    4. בעזרת סכין חדה או גלגלת חותכים את הבצק לאורכו לרצועות בעובי של 2 ס"מ. מסובבים כל רצועה סביב עצמה לצורת בורג ומניחים בתבנית.
    5. מפזרים על מקלות הבצק את הגבינה ששמרנו בצד ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה.

     

    פרחי כרובית ממולאים גבינה (צילום: אפיק גבאי)
      פרחי כרובית ממולאים גבינה(צילום: אפיק גבאי)
       

       

      פרחי כרובית ממולאים גבינה

       

      מרכיבים
      • 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
      • 150 גרם גבינת עזים רכה
      • 2 ביצים טרופות
      • 1/2 כפית מלח
      • 1 כוס פירורי לחם
      • תרסיס שמן

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. מבשלים את פרחי הכרובית במשך 10 דקות במים רותחים. מסננים ומייבשים היטב.
      3. ממלאים את החריצים של כל פרח כרובית בגבינת עזים.
      4. טורפים את הביצים עם המלח ומפזרים את פירורי הלחם בקערית. טובלים כל פרח כרובית בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים בתבנית אפייה ומרססים בשמן.
      5. אופים כ-30 דקות, עד הזהבה.
      6. מגישים לצד סלט.

       

      שטרודל תפוחים וריקוטה (צילום: אפיק גבאי)
        שטרודל תפוחים וריקוטה(צילום: אפיק גבאי)
         

         

        שטרודל תפוחים וריקוטה

         

        מרכיבים

        8 מנות

         

        • 4 עלי פילו
        • 3 תפוחים, חתוכים לקוביות
        • 5 כפות סוכר חום בהיר
        • 100 גרם (1 כוס גדושה) שקדים או אגוזים טחונים
        • 1 כפית קינמון + עוד קצת לפיזור
        • שמן להברשה
        • 100 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) גבינת ריקוטה
        • להגשה: אבקת סוכר

         

        אופן ההכנה
        1. שמים את התפוחים והסוכר במחבת קטנה, ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהתפוחים מתרככים והסוכר נמס. מסירים מהכיריים, מוסיפים את האגוזים הטחונים והקינמון, ומערבבים. מצננים.
        2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מברישים אותה במעט שמן ומפזרים קינמון.
        3. פורשים עלה פילו ומברישים בשמן. פורשים עליו עלה נוסף, מברישים גם אותו וחוזרים על הפעולה עם שני העלים הנותרים.
        4. מורחים את הריקוטה בסמוך לאחת הצלעות הארוכות של הפילו ומסדרים מעל את התפוחים. מקפלים את שולי הצלעות הקצרות של הפילו על המילוי, כדי שלא ייזל בזמן האפייה, ומגלגלים לרולדה.
        5. מניחים את השטרודל בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד