רוצים לרזות? התחילו לאכול
קטניות בארוחת הבוקר שלכם

מחקר חדש ביקש לבדוק מה שבחומוסיות של עכו יודעים כבר מזמן: איזו ארוחת בוקר תגרום לנו לתחושת שובע ממושכת יותר ולאכילה פחותה בהמשך היום

היתרון של הקטניות על פני ארוחה בשרית נעוץ בתכולה הגבוהה של סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע והיעדר רעב (צילום: Shutterstock)
היתרון של הקטניות על פני ארוחה בשרית נעוץ בתכולה הגבוהה של סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע והיעדר רעב (צילום: Shutterstock)
 

אכילת קטניות בארוחת הבוקר מקטינה את צריכת הקלוריות בצהריים ב־13%. כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת קופנהגן בדנמרק.

 

כידוע, תחושת שובע היא אחת הסיבות המרכזיות להצלחת דיאטת הרזיה, ולכן החוקרים ביקשו לבדוק איזו ארוחת בוקר תגרום לנו לתחושת שובע ממושכת יותר ולאכילה פחותה בצהריים.

 

 

במשך כמה שבועות התבקשו משתתפי המחקר לאכול שלוש ארוחות בוקר שערכן הקלורי זהה אך הרכבן שונה:

 

איזו ארוחה משביעה יותר לאורך זמן? (צילום: Shutterstock)
    איזו ארוחה משביעה יותר לאורך זמן?(צילום: Shutterstock)
     

     

    ארוחה 1:

    25% חלבון מהחי (בשר, עוף, דג)

     

    ארוחה 2:

    25% חלבון מהצומח (קטניות למיניהן)

     

    ארוחה 3:

    עשירה בפחמימות (כמו תפוחי אדמה) ו־9% חלבון מהצומח

     

    שלוש שעות לאחר ארוחת הבוקר הוגשה להם ארוחת צהריים בסגנון מזנון (בופה) שבה יכלו המשתפים לאכול כמה שהם רוצים.

     

    קטניות: הכי משביע

    בימים שבהם אכלו המשתתפים ארוחת בוקר עשירה בחלבון מהחי, הם צרכו 12% פחות קלוריות בצהריים בהשוואה לימים שבהם אכלו את הארוחה הפחמימתית. ובימים שבהם אכלו ארוחת בוקר עשירה בחלבון מהצומח, הם צרכו 13% קלוריות פחות.

     

    השורה התחתונה: שלבו קטניות מכל הסוגים בארוחת הבוקר. לדברי החוקרים, היתרון של הקטניות על פני ארוחה בשרית נעוץ בתכולה הגבוהה של סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע והיעדר רעב.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד