עוגת אפרסמונים ללא גלוטן

עוגה נהדרת וקלה להכנה עם רמז של מרציפן (בזכות השקדים), ומתיקות עשירה (בזכות הפירות והדבש)

עוגת אפרסמונים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת אפרסמונים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים

(10 תבניות מאפינס אישיות או תבנית 25X20 ס"מ)

לעוגה

  • 2 אפרסמונים, בקליפתם, ללא העוקץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3/4 כוס (240 גרם) דבש
  • 100 גרם חמאה מומסת, מצוננת
  • 2 ביצים
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח

לעיטור

  • 1 אפרסמון קלוף, חתוך לקוביות

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבניות (או התבנית).

2. שמים את האפרסמונים ואת מיץ הלימון בקערת מעבד המזון ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים את הדבש, החמאה, הביצים וקליפת הלימון ומעבדים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים (או מערבבים ידנית) לעיסה חלקה.

3. יוצקים לתבניות (או לתבנית) ואופים כ־10 דקות. מוציאים, מפזרים את קוביות האפרסמון ומחזירים בזריזות לתנור. מורידים את חומו ל־160 מעלות. אופים עוד כ־20 דקות (כ־30 דקות, לתבנית גדולה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג