עוגת תבלינים בהשראת המטבח של יהודי דמשק

נסו פעם אחת ותראו שתתאהבו: עוגה עם תערובת תבלינים ייחודית (כולל גרעין טחון של דובדבן!) שתפיץ בבית ניחוח משגע

עוגת תבלינים  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
עוגת תבלינים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

את תערובת התבלינים הזו אני חבה למטבח הדמשקאי. במקור השתמשו בה להכנת עוגיות הקעק, בעלות המתיקות המתונה. אני ממליצה לטחון את התערובת, לפי הכמויות המופיעות במתכון, בחנות התבלינים (במיוחד את המאחלב, שמופק מגרעין הדובדבן החמוץ). שמרו אותה בכלי אטום במקפיא, ותוכלו להשתמש בה במשך אפילו שנתיים. היא תספיק להמון עוגות ועוגיות.

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית קוגלהוף)

 

לתערובת התבלינים

  • 10 גרם אגוז מוסקט טחון
  • 25 גרם מאחלב, טחון
  • 25 גרם קינמון, טחון
  • 50 גרם ינסון (אניס), טחון
  • 50 גרם זרעוני שומר, טחונים
  • 10 גרם ציפורן, טחון

 

לעוגה

  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
  • 200 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח, מנופה
  • 1/2 2 כפות מתערובת התבלינים שלעיל
  • 1/2 1 גביעים (300 גרם) שמנת חמוצה או יוגורט
  • 1/4 כוס שומשום

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את החלבונים ומקציפים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי פעולת המכשיר, כמחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף מבריק ויציב, אך לא קשה. מעבירים לקערה נפרדת.

3. שמים בקערת המערבל (אין צורך לשטוף) את החלמונים עם יתרת הסוכר ומקציפים לקרם תפוח ובהיר. יוצקים פנימה בהדרגה, תוך כדי פעולת המכשיר, את החמאה המומסת וממשיכים להקציף עד שנוצר קרם תפוח ויציב.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ותערובת התבלינים. מוסיפים לקערת המערבל. מוסיפים גם את השמנת (או היוגורט) ומעבדים למרקם אחיד.

5. מוסיפים מחצית מהקצף לקערת המערבל ומערבבים ידנית, בעדינות, לעיסה אחידה. מוסיפים את יתרת הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

6. יוצקים את העיסה לתבנית ומפזרים את השומשום (אם אופים בתבנית קוגלהוף, מפזרים את השומשום בתבנית, לפני שיוצקים את העיסה).

7. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לגמרי ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה וחצי (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד שבוע, עטופה היטב במקרר. לפני ההגשה, מביאים לטמפרטורת החדר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד