פטריות שמפיניון מוחמצות
עם רוזמרין, שום וצ'ילי חריף

פנו דרך מלפפונים, סור הצדה כרוב: שלחו לצנצנת הכבישה דווקא פטריות, ואחרי יממה בלבד הן יגיחו ממנה חמצמצות ומתובלות

דינה משה

|

18.03.17 | 22:56

פטריות מוחמצות עם רוזמרין, שום וצ'ילי חריף (צילום: דינה משה)
פטריות מוחמצות עם רוזמרין, שום וצ'ילי חריף (צילום: דינה משה)

מרכיבים

  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חומץ לבן
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית תערובת בהרט לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים)
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון, שטופות היטב
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 2 ענפי זוטה לבנה טרייה או נענע
  • 2 פלפלי צ'ילי אדומים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 10 שיני שום

 

אופן ההכנה

  1. מסדרים בצנצנות את הפטריות, הרוזמרין, הזותה (או הנענע), שני סוגי הפלפל והשום.
  2. יוצקים את המים ואת החומץ לסיר. מוסיפים את הסוכר, המלח והבהרט, מערבבים ומביאים לרתיחה. יוצקים את התערובת החמה לצנצנות ומניחים לה להצטנן. סוגרים את הצנצנות ומחכים 24 שעות לפחות לפני האכילה.
  3. שומרים 3 ימים בטמפרטורת החדר או שבועיים במקרר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג