
עוגיות לימון טוסקניות (צילום: בת-חן דיאמנט)
מרכיבים
כ-30 עוגיות
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס ועוד 2 כפות (125 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- מיץ מלימון גדול
- 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח
- 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
- לקישוט: סוכר, אבקת סוכר
אופן ההכנה
- טורפים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה (או עם מטרפה ידנית). מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף עוד כמה שניות. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בצלחת אחת סוכר רגיל ובאחרת אבקת סוכר. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של עגבניית שרי גדולה, מגלגלים אותם בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר.
- מניחים את הכדורים בתבנית ושומרים על רווחים ביניהם. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון צהבהב ומופיעים על פניהן סדקים (הן עדיין אמורות להיות רכות).
- מקררים לגמרי לפני ההגשה. שומרים בקופסה אטומה.
- רומי נדלר כותבת את בלוג המתכונים האיטלקיים "Romina e La Cucina" ומעבירה סדנאות להכנת פסטה
- בת חן דיאמנט מעבירה סדנאות בישול ומפרסמת מתכונים באתר שלה