אוזני המן מבצק עלים מקורמל
עם שלושה סוגים של שוקולד

מאפים פורימיים שוקולדיים במיוחד עם בצק אקסטרה פריך - בזכות שני טריקים קטנים ברידוד ובאפייה

מערכת Xnet

|

12.03.17 | 14:19

אוזני המן מבצק עלים מקורמל עם שלושה סוגים של שוקולד (צילום: לירון אלמוג)
אוזני המן מבצק עלים מקורמל עם שלושה סוגים של שוקולד (צילום: לירון אלמוג)
מתכון של שפית מאיה דרין, באדיבות "השחר העולה".

 

מרכיבים

כ-30 יחידות

 

  • 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון

 

למילוי
  • 1 כוס (240 מ"ל) ממרח שוקולד
  • 3 כפות פצפוצי שוקולד לבן
  • 3 כפות פצפוצי שוקולד לבן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
  3. מפזרים 1/4 כוס סוכר על משטח העבודה. מניחים מעל את הבצק, וזורים עליו את הסוכר הנותר ואת הקינמון. מרדדים בעדינות רבה, רק כדי שהסוכר ייטמע בבצק (בזמן האפייה הסוכר יימס ויתקרמל, ויפוך את הבצק לטעים במיוחד).
  4. קורצים מהבצק 30 עיגולים בקוטר של 5 ס"מ.
  5. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי וסוגרים עליה את הבצק משלושה כיוונים לצורת אוזן המן.
  6. מניחים את אוזני ההמן בתבנית, ופורשים עליהן נייר אפייה. מניחים מעל תבנית קלה, בלי להדק (משקל התבנית ימנע מהבצק להתרומם, כך שהוא יהיה פריך במיוחד).
  7. אופים כ-5 דקות. מסירים את התבנית ואת נייר האפייה וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק מתקרמל.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג