ארוחה ברבע שעה עבודה: אורז עם חזה עוף ותירס
מטגנים את העוף, מוסיפים את שאר המרכיבים (ואין הרבה מהם) – ואחרי 30 דקות על הכיריים כל המשפחה יכולה להתיישב לאכול

אורז עם חזה עוף ותירס (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-5 מנות
- 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כוסות (400 גרם) אורז
- 1 כוס גרגירי תירס משימורים, מסוננים מנוזלים
- 1 כף גדושה סילאן
- 1/3 3 כוסות (800 מ"ל) מים רותחים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את קוביות העוף עם כף מרוטב הסויה, קמצוץ מלח ופלפל שחור.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן אך הוא עדיין לא מבושל מבפנים. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
- מוסיפים את האורז, התירס, הסילאן, יתרת רוטב הסויה, 1/2 כפית מלח ופלפל, ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. אם רוצים, מגישים עם מעט עירית קצוצה.
- עוד מאות מתכנים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות