יש לי יש לי שתי אוזניים: צמד גרסאות למאפים של פורים
אי אפשר פורים בלי אוזני המן, אבל אפשר קצת לגוון - אז אסנת לסטר הכינה אותן עם מילויים מיוחדים: פרג ודבש או תמרים ותפוזים

אוזני המן במילוי פרג עם דבש, אגוזים ושקדים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
אוזני המן במילוי פרג עם דבש, אגוזים ושקדים
מתכון של שוש עתר מנצרת עילית.
מרכיבים
כ-40 אוזני המן
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 400 גרם חמאה (או מרגרינה) רכה (לא מומסת)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 4 ביצים
- מיץ מתפוז אחד (כ-1/3 כוס)
- אפשרות: 3-2 כפות מי סודה
למלית
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב או מים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
- 200 גרם (2 כוסות) פרג טחון
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזים קצוצים
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים קצוצים
לציפוי
- 1 תיון
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
הבצק
- שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט הסודה, במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מעבדים רק עד שמתקבלים פירורים גדולים.
- מעבירים את הפירורים למשטח העבודה ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים לו 3-2 כפות מי סודה).
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר 30 דקות לפחות.
המלית והאפייה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים בסיר את כל מרכיבי המלית, למעט הפרג, האגוזים והשקדים. מבשלים על אש בינונית נמוכה, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפרג, האגוזים והשקדים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד שכל הנוזלים נספגים בפרג. מצננים מעט.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ.
- חותכים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ בעזרת בעזרת כוס או קורצן.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית וסוגרים עליה את הבצק מ-3 כיוונים, לקבל אוזן המן.
- מניחים את אוזני ההמן בתבנית.
- מכינים תה מרוכז מתיון ו-1/2 כוס מים רותחים, ומברישים בו את אוזני ההמן.
- אופים כ-20 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות.
- מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

אוזני המן עם תמרים ואורנג'דה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
אוזני המן עם תמרים ואורנג'דה
מתכון של סימה סבן מבית שאן.
מרכיבים
כ-40 אוזני המן
לבצק
- 850 גרם (1 חבילה פחות 1 כוס) קמח
- 200 גרם חמאה קרה (או מרגרינה בטעם חמאה), חתוכה לקוביות קטנות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן
- 1 כוס (240 מ"ל) אורנג'דה (משקה תפוזים תוסס) או מיץ תפוזים
למלית
- 1 קופסה (450 גרם) ממרח תמרים
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
הבצק
- שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מעבדים רק עד שמתקבלים פירורים גדולים.
- מעבירים את הפירורים למשטח העבודה ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים לו 3-2 כפות מים).
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר 30 דקות לפחות.
המלית והאפייה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ.
- חותכים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ בעזרת בעזרת כוס או קורצן.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית וסוגרים עליה את הבצק מ-3 כיוונים, לקבל אוזן המן.
- מניחים את אוזני ההמן בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע