הביצה קוצצה: עוג'יליה מכינה
עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות

עוג'יליה הוציאה מהעוגיות האהובות את הביצים, החליפה אותן ברסק תפוחים – וקיבלה מאפים טבעוניים נהדרררררים. ואיך זה קשור ליום האישה?

עוג'יליה דולסהפורסם: 08.03.17 11:15
עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות (צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה)
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית! 

 

מרכיבים

20-15 עוגיות

 

  • 3 כפות קמח (כן, רק 3 - זו לא טעות)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות רסק תפוחים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. מערבבים בקערה נוספת את כל המרכיבים הרטובים. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      4. בעזרת כף מניחים בתבנית תלוליות מהבצק (שומרים על רווח של לפחות 1.5 ס"מ ביניהן, כי העוגיות יתפשטו בזמן האפייה).

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        5. אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט ונוצרים בהן סדקים.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          6. מצננים על רשת 5 דקות לפחות לפני ההגשה, להתייצבות סופית.

          7. לאחר שעוגיות חמאת הבוטנים הצטננו לחלוטין שומרים אותן בקופסה אטומה.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)
             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!