הביצה קוצצה: עוג'יליה מכינה עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות

עוג'יליה הוציאה מהעוגיות האהובות את הביצים, החליפה אותן ברסק תפוחים – וקיבלה מאפים טבעוניים נהדרררררים. ואיך זה קשור ליום האישה?

עוג'יליה דולסה

|

08.03.17 11:18

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית! 

 

מרכיבים

20-15 עוגיות

 

  • 3 כפות קמח (כן, רק 3 - זו לא טעות)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות רסק תפוחים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.

 

צילום: עוג'יליה דולסה
(צילום: עוג'יליה דולסה)

3. מערבבים בקערה נוספת את כל המרכיבים הרטובים. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

 

צילום: עוג'יליה דולסה
(צילום: עוג'יליה דולסה)

4. בעזרת כף מניחים בתבנית תלוליות מהבצק (שומרים על רווח של לפחות 1.5 ס"מ ביניהן, כי העוגיות יתפשטו בזמן האפייה).

 

צילום: עוג'יליה דולסה
(צילום: עוג'יליה דולסה)

5. אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט ונוצרים בהן סדקים.

 

צילום: עוג'יליה דולסה
(צילום: עוג'יליה דולסה)

6. מצננים על רשת 5 דקות לפחות לפני ההגשה, להתייצבות סופית.

7. לאחר שעוגיות חמאת הבוטנים הצטננו לחלוטין שומרים אותן בקופסה אטומה.

 

צילום: עוג'יליה דולסה
(צילום: עוג'יליה דולסה)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד