דבר אלי בפרגים: שלוש עוגות
מצוינות עם הגרגירים השחורים

כדי שלא ישעמם לכם בפרג, אינס שילת ינאי משדכת אותו לשלושה בצקים שונים ומכינה ממנו רולדות פריכות, רוגלך שמנמנים ומאפינס בציפוי שוקולד

אינס שילת ינאי

|

06.03.17 | 23:51

האם באמת אפשר לתפוס ראש מעוגת שמרים? צפו וגלו
רולדות פרג פריכות (צילום: אפיק גבאי)
רולדות פרג פריכות (צילום: אפיק גבאי)

רולדות פרג פריכות

 

מרכיבים

כ-30 רולדות

 

לבצק
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל או שקדים
  • 200 גרם חמאה
  • 1 חלמון
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב קר

 

למלית הפרג 
  • 120 גרם (1/4 1 כוסות) פרג טרי טחון
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 30 גרם חמאה קרה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

 

לציפוי
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי המלית בסיר. מבשלים על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהנוזלים נספגים בפרג. מסירים מהאש ומצננים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים רק עד שהם מתאחדים (לישת יתר עלולה לפגוע בפריכות הבצק). מניחים בצד ל-10 דקות.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בעובי של פחות מס"מ. מורחים כל מלבן במלית (משאירים שוליים נקיים ברוחב של 2 ס"מ). מגלגלים כל מלבן לרולדה מאחת הצלעות הארוכות ומניחים בתבנית.
  5. חותכים את הרולדות בעזרת סכין חדה לפרוסות ברוחב של כ-3 ס"מ (אין צורך להפריד ביניהן) ואופים-25 דקות, עד להזהבה.
  6. מיד לאחר האפייה חוזרים שוב על החיתוך, כדי להפריד עוגיות שאולי נדבקו זו לזו.
  7. מפזרים אבקת סוכר, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

 

מאפינס פרג בציפוי שוקולד (צילום: אפיק גבאי)
    מאפינס פרג בציפוי שוקולד(צילום: אפיק גבאי)
     

     

    מאפינס פרג בציפוי שוקולד

     

    מרכיבים

    12 יחידות

     

    • 120 גרם חמאה רכה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
    • 100 גרם (1 כוס) פרג טרי טחון
    • 3 כפות שקדים טחונים
    • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
    • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 3 כפות חלב או מים

     

    אופן ההכנה
    • מחממים את בתנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מאפינס.
    • מקציפים את הסוכר והחמאה במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ולאחר שהן נבלעות מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת הלימון. מוסיפים בהדרגה את החלב (או המיץ) ולאחר מכן את הפרג והשקדים הטחונים.
    • מפסיקים להקציף, מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף רק עד שהוא נבלא בבלילה (חשוב שלא לבחוש יותר מדי – זה יפגע במרקם המאפינס).
    • יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס – ממלאים את השקעים רק עד 3/4 מגובהם.
    • אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים. מצננים
    • ממיסים יחד את השוקולד והחלב ויוצקים על מאפינס הפרג.
    • שומרים עד 3 ימים במקום מוצל וקריר.

     

     

    רוגלך פרג ומייפל (צילום: אפיק גבאי)
      רוגלך פרג ומייפל(צילום: אפיק גבאי)

       

      רוגלך פרג ומייפל

       

      מרכיבים

      32 יחידות

       

      לבצק

      • 1/2 3 עד 4 כוסות (560-490 גרם) קמח
      • 2 כפיות שמרים יבשים
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 1 ביצה גדולה או 2 קטנות
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר או מים פושרים
      • 1 שקית סוכר וניל
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

       

      למלית

      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים
      • 30 גרם חמאה
      • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
      • 200 גרם (2 כוסות) פרג טרי טחון

       

      לציפוי

      • ביצה טרופה עם כפית מים
      • סירופ מייפל

       

      אופן ההכנה

      1. המלית: מחממים בסיר קטן את החלב, החמאה והסוכר. מוסיפים את הווניל, גרידת הלימון והפרג, ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בפרג. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד סוכר. מסירים מהאש ומצננים.
      2. הבצק: מערבבים בקערה 1/2 3 כוסות קמח עם השמרים והסוכר. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצה, החמאה, החלב, סוכר הווניל וגרידת הלימון.
      3. יוצרים גומה בקמח ומניחים בתוכה את תכולת הקערה השנייה. לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וקצת דביק (אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת קמח). מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה – ורצוי לילה במקרר.
      4. מקמחים היטב את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים את העיגולים במלית וחותכים אותם ל-8 משולשים (כמו שחותכים עוגה). מגלגלים את המשולשים – מתחילים מהחלק הרחב לכיוון ה"שפיץ".
      5. מניחים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה (חשוב שה"שפיץ" יפנה כלפי מעלה, כדי שהמאפים לא ייפתחו). מברישים בביצה ומתפיחים כ-20 דקות. בזמן הזה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      6. אופים 30-20 דקות, עד שהרוגלך משחימים. מוציאים מהתנור ומיד מברישים במעט סירופ מייפל.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד