הנה מתחמם בחוץ וגם החושך כבר לא יכול לשמש תירוץ לזה שחייבים הביתה. בקיצור, אין לכם עכשיו סיבות שלא לצאת לגינה. ובגינה? המוני ילדים משתוללים, הורים שרוחם ממש לא שם ומתקנים שהספיקו להימאס על הקטנטנים שלכם. במקום לחזור הביתה ולהתחבר כל אחד למסך שלו, נסו לחשב מסלול מחדש תוך כדי היזכרות בילדות שלכם. אנחנו היינו שורצים בחוץ עד שצבא אמהות נחוש היה מחזיר אותנו הביתה. יום בבית היה משול לעונש, שהרי כל העניין היה בחוץ, שם לא רק ששיחקנו בכל משחק אפשרי, אלא גם המצאנו משחקים חדשים שהתאימו לנו.
1. תופסת חיות לקטנטנים
היום, המקסימום שרואים בגינה אצלנו זה משחק כדורגל לגדולים או תופסת לקטנים יותר. אגב, אפשר לשדרג את התופסת לקטנטנים בתופסת חיות, הנה לכם פעילות חינוכית נפלאה לילדים בני שנתיים-שלוש, שעדיין לא ממש יכולים להתארגן ולשחק יחד. קחו 3-6 ילדים, בחרו את זה שצועק הכי חזק ותגידו לו לברוח. והאחרים? עליהם לתפוס אותו כמו חתולים, ציפורים, פרפרים ושאר חיות שתצליחו לחשוב עליהן. מי שמצליח לתפוס, מחליט אילו חיות הוא רוצה שיתפסו אותו ומתחיל לברוח. הרווח שלכם? פטור מחדר כושר וזעטוטים עייפים בסוף.
2. גירים, פעוטות ומדבקות
במידה ואתם לא בעניין של לתרגל סיבולת לב ריאה, אבל אתם עדיין נחושים להישאר בחוץ עם הפיצפונים, נסו את המשחק הבא: אם אתם מהמתכננים, הצטיידו במדבקות וגירים. אם באתם עם הלשון בחוץ, ישר מהעבודה, תוכלו להסתדר גם בלי. אתם יושבים להנאתכם ומבקשים מהמשתתפים לעשות משימות שונות. למשל, להביא 3 ענפים, להביא לכם פרח צהוב, עלה ירוק או אבן מרובעת, מהמקום הרחוק ההוא.
אם יש לכם גירים, אתם יכולים לתת להם משימה: לצייר לב או לכתוב את שמם או להמציא משימות מעניינות יותר. אם יש לכם מדבקות, השתמשו בהן כפרסים או כחלק מהמשימה - להדביק עיגול אדום על משהו ירוק, לשים מדבקה ירוקה על השיח הכי יפה וכו'. היתרונות? אתם יושבים והם מבזבזים אנרגיה. הם חושבים שזה משחק ואתם יכולים להגניב לשם עניינים חינוכיים. בקיצור? אין מפסידים במשחק הזה.
וכמה משחקים לגדולים:
אז בעוד שעם הקטנים העניינים באמת פשוטים יותר. כל עוד הם מקשיבים לכם ולא מכורים עדיין למסכים, הם לא באמת צריכים תמריץ להישאר בחוץ. עם הגדולים יותר צריך לחפש משחקים יצירתיים כדי לשכנע אותם שאתם עדיין יכולים להיות אחראים לכיף. הנה כמה רעיונות מהרשת למשחקים שעשויים להעסיק את הילדים בגינה, במפגש משפחתי וסתם ביום שבת, כשיש המון ילדים בסביבה, אבל כולם חולים בשעממת נפוצה. והבונוס? הם לא יעלו לכם שקל.
3. תופסת זוגות
המשתתפים מתחלקים לזוגות ועומדים יחד. זוג אחד מתחלק לתופס ולרץ. התופס מנסה לתפוס את הרץ בעוד שהרץ בורח ויכול להציל את עצמו, כאשר הוא מתחבר לאחד הזוגות העומדים. כאשר הוא מתחבר לאחד הזוגות, המשתתף אליו התחבר, נשאר עומד, בעוד שהמשתתף השני שהיה חלק מהזוג, הופך לרץ.
4. לגנוב את הבייקון
אל תאשימו אותי בשם, ככה חבורת הילדים המקסימה שהמציאה את המשחק קראה לו. אתם יכולים לבחור לו כל שם אחר שתרצו. המשחק מתאים ל-10 משתתפים בוגרים יחסית. המשתתפים מתחלקים לשתי קבוצות, כאשר יש משתתף אחד שהוא הכרוז. הכרוז מחלק לכל שני משתתפים מקבוצות שונות מספר.
המשתתפים עומדים בשתי שורות, אחת מול השנייה. באמצע מניחים חפץ כלשהו שהוא ה"בייקון". כאשר הכרוז אומר "שלוש", מספרי שלוש מנסים לתפוס את הבייקון ולברוח לשורה של הקבוצה שלהם. אם הם מצליחים בלי להיתפס, הקבוצה מקבלת נקודה. אפשר לתפוס שחקן רק כאשר הוא מחזיק את הבייקון ביד. הכרוז יכול לקרוא כמה מספרים בבת אחת ולהכניס עניין למשחק.
5. מפלצת הביצה
עוד משחק לחבורה גדולה של ילדים. מסמנים עיגול לא גדול ובמרכזו מניחים כדורים או פריטים דומים, כמו פונפונים, גרביים מגולגלות, אבנים, נעליים או כל דבר אחר שיש הרבה ממנו. מפלצת הביצה עומדת במרכז ותפקידה לתפוס את המשתתפים האחרים שמנסים לגנוב כמה שיותר כדורים. כל מי שהמפלצת הצליחה לתפוס אותו, לא יכול יותר לגנוב כדורים. המנצח הוא מי שהצליח לגנוב הכי הרבה מבלי להיתפס. והפרס לזוכה? הוא הופך להיות מפלצת הביצה.
6. מירוץ מכשולים
רעיון אחרון שיתאים גם למשתתף אחד וגם לקבוצה גדולה. הדבר העיקרי שצריך במקרה הזה הוא דמיון. כי גם אם אין לכם חישוקים וקונוסים בהיכון, אתם תמיד יכולים להשתמש בדברים אחרים - למשל, לסמן את המסלול בחבל קפיצה, להרים מקל של מטאטא כדי שיעברו מתחתיו ולשים כריות כבסיסי קפיצה. אגב, הרעיון הזה מעולה לא רק לקיץ. אפשר לשחק אותו גם בסלון שלכם, כמובן אם לא אכפת לכם מהבלגן וזה מקום נטול ויטרינות עם ווזות זכוכית.
להלן שני מסלולים נחמדים. מסלול ראשון: של אבא משקיען במיוחד.
7. עוד אופציה למסלול, הפעם של מאמן נמרץ.