נימוחות וטבעוניות: אוזני המן מקמח כוסמין מלא עם 3 מליות מפתיעות

דני וגלית מרשק מגישים מתכון מנצח לבצק פריך בגרסה בריאה יותר. נשאר רק להתלבט באיזו מלית לבחור: פרג ואגוזים, תמרים ותבלינים או שוקולד וחמאת אגוזי לוז

דני וגלית מרשק

|

07.03.17 | 08:35

אוזני המן מקמח כוסמין עם 3 מליות שונות (צילום: צביקה טישלר)
אוזני המן מקמח כוסמין עם 3 מליות שונות (צילום: צביקה טישלר)
 

גרסה טבעונית ובריאה יותר לאוזני ההמן האהובות מבלי לפגוע בפריכות ובטעם. את הקמח הלבן המרנו בקמח כוסמין מלא, את החמאה/המרגרינה בשמן קוקוס בכבישה קרה (אל תוותרו על כבישה קרה - היא משפיעה על הטעם), ותוספת השקדים הטחונים מעשירה את הבצק ומעניקה לו אקסטרה פריכות. 

 

 

המרכיבים

(ל-25 אוזני המן)

 

לבצק

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא (240 גרם)
  • 50 גרם שקדים קלופים
  • 5 כפות מייפל / אגבה
  • 120 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה, במרקם רך-נוזלי
  • גרידת לימון מ-1 לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל טהורה

 

למלית פרג ואגוזים

  • 1/4 1 כוסות פרג טרי טחון (120 גרם)
  • 1 כוס חלב שקדים או סויה
  • 3 כפות מייפל / אגבה
  • 3 כפות חמוציות ללא סוכר
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • גרידת לימון מ-1 לימון שלם
  • 1 כפית תמצית וניל 

 

למלית תמרים ותבלינים ארומטים

  • 10 תמרים מג'הול מגולענים
  • 70 גרם שקדים קלופים
  • 2 כפות צי'ה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2כפית הל טחון
  • 1/4כפית ציפורן

   

למלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות 
  • 100 גרם חמאת אגוזי לוז או חמאת בוטנים
  • 2 כפות מייפל / אגבה

  

ההכנה:

1. הכנת הבצק: טוחנים את השקדים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק. מעבירים למשטח מקומח, אוספים לכדור בצק במינימום לישה. מקררים 15-30 דקות. יש להימנע מקירור ממושך כדי לא לקבל בצק קשה לרידוד.

2. בינתיים מכינים את המלית הרצויה:

  • הכנת מלית פרג ואגוזים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 3-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד לצמצום הנוזלים. מניחים לצינון.
  • הכנת מלית תמרים ותבלינים ארומטים: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • הכנת מלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז: שמים בקערה את כל המרכיבים, ומחממים במיקרוגל כ-40 שניות. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת עיסה אחידה ומבריקה. במידת הצורך מחממים שוב בפולסים של 15 שניות. יש להימנע מחימום עודף.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

4. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, וקורצים בו עיגולים בקוטר 7 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית הנבחרת וסוגרים לאוזן המן.

5. אופים כ-10-8 דקות, עד השחמה. מוציאים ומצננים.

 

אוזני המן במלית פרג ואגוזים (צילום: צביקה טישלר)
    אוזני המן במלית פרג ואגוזים(צילום: צביקה טישלר)

    אוזני המן במלית תמרים ותבלינים ארומטים  (צילום: צביקה טישלר)
      אוזני המן במלית תמרים ותבלינים ארומטים (צילום: צביקה טישלר)

      אוזני המן במלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז: (צילום: צביקה טישלר)
        אוזני המן במלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז:(צילום: צביקה טישלר)

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד