גרסה טבעונית ובריאה יותר לאוזני ההמן האהובות מבלי לפגוע בפריכות ובטעם. את הקמח הלבן המרנו בקמח כוסמין מלא, את החמאה/המרגרינה בשמן קוקוס בכבישה קרה (אל תוותרו על כבישה קרה - היא משפיעה על הטעם), ותוספת השקדים הטחונים מעשירה את הבצק ומעניקה לו אקסטרה פריכות.
המרכיבים
(ל-25 אוזני המן)
לבצק
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא (240 גרם)
- 50 גרם שקדים קלופים
- 5 כפות מייפל / אגבה
- 120 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה, במרקם רך-נוזלי
- גרידת לימון מ-1 לימון
- 1/2 כפית תמצית וניל טהורה
למלית פרג ואגוזים
- 1/4 1 כוסות פרג טרי טחון (120 גרם)
- 1 כוס חלב שקדים או סויה
- 3 כפות מייפל / אגבה
- 3 כפות חמוציות ללא סוכר
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
- גרידת לימון מ-1 לימון שלם
- 1 כפית תמצית וניל
למלית תמרים ותבלינים ארומטים
- 10 תמרים מג'הול מגולענים
- 70 גרם שקדים קלופים
- 2 כפות צי'ה
- 1 כפית קינמון
- 1/2כפית הל טחון
- 1/4כפית ציפורן
למלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
- 100 גרם חמאת אגוזי לוז או חמאת בוטנים
- 2 כפות מייפל / אגבה
ההכנה:
1. הכנת הבצק: טוחנים את השקדים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק. מעבירים למשטח מקומח, אוספים לכדור בצק במינימום לישה. מקררים 15-30 דקות. יש להימנע מקירור ממושך כדי לא לקבל בצק קשה לרידוד.
2. בינתיים מכינים את המלית הרצויה:
- הכנת מלית פרג ואגוזים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 3-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד לצמצום הנוזלים. מניחים לצינון.
- הכנת מלית תמרים ותבלינים ארומטים: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד.
- הכנת מלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז: שמים בקערה את כל המרכיבים, ומחממים במיקרוגל כ-40 שניות. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת עיסה אחידה ומבריקה. במידת הצורך מחממים שוב בפולסים של 15 שניות. יש להימנע מחימום עודף.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
4. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, וקורצים בו עיגולים בקוטר 7 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית הנבחרת וסוגרים לאוזן המן.
5. אופים כ-10-8 דקות, עד השחמה. מוציאים ומצננים.
- בני הזוג מרשק הם בעלי מאפיית בוטיק דני וגלית,
המתמחה באפייה בריאה מדגנים מלאים