יוצא מגזר הרגיל: מאפינס טבעוניים מקמח מלא עם השורש הכתום
עוג'יליה מוכיחה שוב שגם במטבח קטנטן אפשר להכין מאפים נפלאים - והפעם אלה עוגות גזר אישיות ומתובלות בלי מרכיבים מהחי
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
12 מאפינס גזר
- 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח מלא
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
- 1 שקיק סוכר וניל
- 1/2 כף קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית הל
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כוס חלב צמחי או מיץ תפוזים או מים
- 1 כוס דחוסה (240 מ"ל) גזר קלוף ומגורר (תצטרכו כ-3 גזרים קטנים)
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך
- 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 2 כפיות חומץ תפוחים או רגיל
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים (לחלופין, אפשר להשתמש בתבניות מאפינס חד-פעמיות).
2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל, התבלינים והמלח.
3. מערבבים בקערה נוספת את רסק התפוחים, השמן והחלב (או מיץ התפוזים או המים). יוצקים לקערת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
4. מוסיפים את הגזר המגורר, האגוזים והצימוקים ומערבבים שוב רק עד לאיחוד.
5. מערבבים בקערה קטנה את הסודה לשתייה והחומץ עד שבועות התסיסה נעלמות וכל האבקה מתמוססת. מוסיפים לבלילה ומערבבים כמה שניות, רק עד לאיחוד (תערובת הסודה מתחילה לעבוד מיד, ובגלל זה רצוי למהר בשלב זה).

6. ממלאים את התבניות בבלילה עד ל-2/3 מגובהן בעזרת מצקת או כף גדולה.

7. אופים 30-20 דקות (תלוי בגובה מאפינס הגזר), עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם מעט פירורים לחים.
8. מצננים מעט לפני ההגשה.

- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה