יוצא מגזר הרגיל: מאפינס טבעוניים
מקמח מלא עם השורש הכתום

עוג'יליה מוכיחה שוב שגם במטבח קטנטן אפשר להכין מאפים נפלאים - והפעם אלה עוגות גזר אישיות ומתובלות בלי מרכיבים מהחי

עוג'יליה דולסהפורסם: 28.02.17 22:02
מאפינס גזר טבעוניים (צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה)
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

12 מאפינס גזר

 

  • 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח מלא
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 1/2 כף קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית הל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כוס חלב צמחי או מיץ תפוזים או מים
  • 1 כוס דחוסה (240 מ"ל) גזר קלוף ומגורר (תצטרכו כ-3 גזרים קטנים)
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך
  • 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות חומץ תפוחים או רגיל

 

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים (לחלופין, אפשר להשתמש בתבניות מאפינס חד-פעמיות).

2. מערבבים

בקערה את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל, התבלינים והמלח.

3. מערבבים בקערה נוספת את רסק התפוחים, השמן והחלב (או מיץ התפוזים או המים). יוצקים לקערת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

4. מוסיפים את הגזר המגורר, האגוזים והצימוקים ומערבבים שוב רק עד לאיחוד.

5. מערבבים בקערה קטנה את הסודה לשתייה והחומץ עד שבועות התסיסה נעלמות וכל האבקה מתמוססת. מוסיפים לבלילה ומערבבים כמה שניות, רק עד לאיחוד (תערובת הסודה מתחילה לעבוד מיד, ובגלל זה רצוי למהר בשלב זה).

 

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    6. ממלאים את התבניות בבלילה עד ל-2/3 מגובהן בעזרת מצקת או כף גדולה.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      7. אופים 30-20 דקות (תלוי בגובה מאפינס הגזר), עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם מעט פירורים לחים.

      8. מצננים מעט לפני ההגשה.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)
         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        שלון!

        אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

        הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

        אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

        עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

        בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

        וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

        שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!