חובבי תיון: הפתיעו במשלוח מנות
מקורי של עוגיות בצורת שקיקי תה

משלוח מנות מקורי ואלגנטי שמוענק בתוך ספל ויתקבל בשמחה אצל כולם: גם מבוגרים ששותים קפה וגם ילדים שמעדיפים שוקו

אפרת מוסקוביץ

|

28.02.17 | 22:02

משלוח מנות מקורי של עוגיות בצורת תיונים בספל (צילום: אפרת מוסקוביץ)
משלוח מנות מקורי של עוגיות בצורת תיונים בספל (צילום: אפרת מוסקוביץ)
משלוח מנות מקורי במראה מתוחכם ואלגנטי שמתאים לכל המשפחה, כי כולם אוהבים עוגיית חמאה ליד הספל החם שלהם – לא משנה אם יש בו קפה, תה או שוקו.

 

אפשר להתאים את גודל המשלוח לפי הצורך: שתי עוגיות בספל אספרסו לתשומת לב סמלית לחברים, או ספל מאג ענקי למשפחה שלמה.

 

שימו לב שציפוי העוגיות (הרויאל אייסינג) מכיל חלבונים. מי שחוששים מביצים לא מבושלות יכולים לוותר על הכנת הציפוי ובמקום זאת להשתמש ברויאל אייסינג מוכן, שנמכר בכ-15 שקל בחנויות המתמחות בחומרים ובכלים לאפייה.

 

עלויות

  • ספל: 15-5 שקל
  • מרכיבים לכ-40 עוגיות: 15-10 שקל
  • זיגוג רויאל אייסינג קנוי: כ-15 שקל

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

לעיטור

  • 1 חלבון
  • 2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר
  • צבע מאכל במשחה
  • סוכריות צבעוניות או גבישי סוכר

 

אביזרים מיוחדים

 

אופן ההכנה

 

העוגיות

1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי העוגיות ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד (אבל לא יותר – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מעבירים את הבצק למשטח העבודה, יוצרים ממנו כדור ומשטחים לדיסקית. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות, כדי שהבצק יתקשה מעט ויהיה נוח לעבודה.

2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.

3. מניחים את הבצק על נייר אפייה. מקמחים אותו מעט ומרדדים ליריעה בגודל של כ-25X25 ס"מ. בעזרת סרגל מסמנים על הבצק מלבנים בגודל של 6X4 ס"מ וחותכים אותם עם סכין או גלגלת (עדיין לא מפרידים ביניהם).

 

 (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    (צילום: אפרת מוסקוביץ)
     

    4. מסירים את הבצק העודף וקוטמים באלכסון שתי פינות של כל מלבן. יוצרים חור עגול בראש כל מלבן בעזרת קשית שתייה. מכניסים למקרר ל-10 דקות, כדי לתת לבצק להתייצב.

     

     (צילום: אפרת מוסקוביץ)
      (צילום: אפרת מוסקוביץ)

      5. מפרידים מעט בין העוגיות ואופים אותן כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.

      6. מרדדים את שאריות הבצק ויוצרים מהן עוגיות נוספות באותו אופן.

      7. מצננים את העוגיות לטמפרטורת החדר.

       

      העיטור

      1. מערבבים היטב את החלבון ואבקת הסוכר. מוסיפים טיפה של צבע מאכל על קצה קיסם ומערבבים עד שהזיגוג נצבע באופן אחיד.

      2. מעבירים את הזיגוג לשקית כריכים קטנה וחותכים מילימטר בקצה שלה.

      3. מזלפים ריבוע בחלק התחתון של כל עוגייה, וממלאים אותו בציפוי. זורים מעט סוכריות לקישוט.

      4. מניחים את העוגיות לייבוש של שלוש שעות.

       

       (צילום: אפרת מוסקוביץ)
        (צילום: אפרת מוסקוביץ)

         

        האריזה

        1. יוצרים תוויות בגודל של 2X2 ס"מ (או מדפיסים תוויות מוכנות).

        2. גוזרים מחוט הרקמה מקטעים באורך של כ-12 ס"מ. קושרים את צדו האחד של כל חוט לחור שבעוגייה ואת הצד השני מדביקים בנייר דבק לצד האחורי של התוית.

        3. שמים את העוגיות עם התוויות בכוס, ועוטפים בנייר צלופן. קושרים בחוט רקמה.

         

        • עוד מתכונים ורעיונות טעימים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך" 

        ______________________________________________________

         

        ויש רעיון נוסף למשלוח מנות מקורי: גביעים עם "גלידה" מצמר גפן מתוק במילוי סוכריות. לחצו על התמונה כדי לעבור לכתבה

         

          (צילום: אפרת מוסקוביץ)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד