
קאפקייקס פרג ושוקולד (צילום: הודליה קצמן)
המרכיבים
תבנית מאפינס (8 יחידות מאפינס גדולות / 12 יחידות מאפינס קטנות)
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית אבקת אפיה
- 2 כפות אבקת קקאו
- 100 גרם פרג טחון
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית הל
- 1 כפית תמצית וניל טהורה
- 1/4 כוס סירופ מייפל או אגבה
- 1 תפוח גרנד סמיט (ירוק) גדול, קלוף ומגורר גס
- 1/4 כוס שמן
- 3/4 כוס יוגורט סויה
- 2 ביצים
לקרם:
- 150 גרם שוקולד מריר פרווה 70%
- 2 אבוקדו בשלים, קלופים ומגולענים
- 1/4 כוס קקאו
- 1/3 כוס קרם קוקוס קר (ששהה לפחות לילה במקרר)
- 3 כפות מייפל
ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים את תבנית השקעים.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקקאו, הפרג והתבלינים. יוצרים במרכז גומה קטנה ובתוכה שמים את תפוח העץ המגורר (שימו לב לא לסחוט ממנו את הנוזלים).
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמן והיוגורט. יוצקים לתוך הקערה השנייה ומערבבים עד שהעיסה אחידה (הימנעו מערבוב יתר).
- יוצקים את העיסה לתבניות המאפינס, עד ל-3/4 מגובה השקעים, ואופים כ-15 דקות, או עד שקיסם שננעץ בקאפקייק יוצא יבש.
- בינתיים מכינים את הקרם: שמים את השוקולד בקערה וממיסים מעל בן מארי או בפולסים במיקרוגל. מניחים לצינון.
- שמים את שאר המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים כ-20 שניות. מוסיפים את השוקולד ומעבדים כעוד כ-10 שניות או עד שהקרם אחיד.
- מאחסנים את הקרם במקרר כשעה. כשהקרם מתקשה קצת מזליפים או מורחים אותו על כיפת הקאפקייק.
- הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il