עוגת תפוחים הפוכה שתרשים את האורחים

ריח של תפוחים אפויים? מיד כולם מרגישים בבית (אפילו אם זה לא הבית שלהם). עוגה הפוכה? מיד היא נראית חגיגית (אפילו אם לא חוגגים כלום). בקיצור: חגיגה ביתית

עוגת תפוחים הפוכה  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת תפוחים הפוכה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(תבנית לא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ)

לתפוחים

  • 4 תפוחים (דלישס, גרניט סמית או מה שאוהבים)
  • 20 גרם חמאה
  • 2 כפיות דבש נוזלי
  • 4 כפיות סוכר חום בהיר (דמררה)

לעוגה

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • 180 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס פחות 2 כפות (100 מ"ל) חלב
  • 1 כפית תמצית וניל 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

2. התפוחים: מוציאים את ליבת התפוחים בשלמותה (מומלץ בעזרת תפוחן) ופורסים אותם לרוחבם, לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ. אם אין תפוחן, פורסים את התפוחים לרוחבם ומוציאים מכל פרוסה את הליבה.

3. מורחים את החמאה בתחתית התבנית ועל הדפנות. יוצקים את הדבש על בסיס התבנית ומפזרים את הסוכר באופן אחיד. מניחים את התפוחים בתבנית, בהיקף התחתית. יוצרים גם עיגול פנימי. ממשיכים ויוצרים כך שכבות של מעגלים.

4. העוגה: שמים בקערה את הקמח והמלח ומערבבים. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים לקערת המערבל את הביצים, זו אחר זו, ומקציפים. עוצרים את המערבל, מוסיפים מחצית מכמות החלב ואת תמצית הווניל ומערבבים ידנית. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח ומערבבים. מוסיפים את יתרת החלב והקמח ומערבבים, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית, על פרוסות התפוחים.

5. אופים 40–35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, קיסם הננעץ בה יוצא כשעליו מעט פירורים וחלקה העליון מזהיב. מוציאים ומצננים מעט.

6. כשהעוגה עדיין חמה, מעבירים סכין סביב דופנות התבנית. מניחים על התבנית צלחת הפוכה והופכים בזהירות. מחלצים את התבנית (אם פרוסת תפוח נותרת דבוקה לתבנית, פשוט מוציאים אותה בעדינות ומניחים על העוגה). מגישים חמים.

 

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 3 ימים, מכוסה היטב בטמפרטורת החדר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד