מרק עגבניות צלויות בקארי
עם חלב קוקוס וג'ינג'ר

מיכל שמיר מכינה מרק עגבניות קטיפתי ויוצא דופן ששואב השראה מהמזרח. סוד הטעם הוא בצליית העגבניות בתנור לפני הבישול

מיכל שמיר

|

25.02.17 | 22:20

מרק עגבניות צלויות בקארי עם חלב קוקוס (צילום: מיכל שמיר)
מרק עגבניות צלויות בקארי עם חלב קוקוס (צילום: מיכל שמיר)
כבר הכנתי השנה המון מרקים, אז רציתי להכין הפעם משהו קצת אחר, טעים ומפנק. אנחנו אוכלים המון קארי לאחרונה, על כל צורותיו, כך שמרק עגבניות צלויות עם קארי נראה לי רעיון מצוין.

 

קארי-ג'ינג'ר-חלב קוקוס הוא השילוש הקדוש, והסוד הוא בצליית העגבניות - אל תוותרו על השלב הזה, אחרת תקבלו לכם מרק דלוח ובהיר.

 

  • רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן

 

שני דברים חשובים לפני שמתחילים

  • העגבניות: חשוב להשתמש בעגבניות אדומות ובשלות מאוד – כאלה שכבר לא תרצו בסלט שלכם. אם משתמשים בעגבניות לא מספיק בשלות וקשות מדי, המרק יצא בהיר ועם פחות טעם. אם לא מצאתם עגבניות אדומות ובשלות, גם עגבניות שרי יתאימו.
  • צליית העגבניות: אל תוותרו על השלב הזה! הצלייה היא זו שמעניקה למרק את הטעם העמוק והנהדר שלו.

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 12 עגבניות בינוניות בשלות או סלסילה גדולה של עגבניות שרי בשלות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר חום
  • שמן זית
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 1/4 עד 1/2 כפית אבקת קארי
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים או ציר עוף (או קצת יותר, אם רוצים מרק דליל יותר)
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כפית סוכר לבן או חום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חוצים את העגבניות ומניחים אותן בתבנית כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה. מפזרים עליהן 1/2 כפית מלח וכפית סוכר חום, ומזלפים מעט שמן זית. צולים כ-30 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות ומשנות מעט את צבען.
  3. חותכים את הבצל והשום באופן גס ומגררים את הג'ינג'ר.
  4. מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל והשום במשך 5-4 דקות יחד עם אבקת הקארי, עד שהבצל מתחיל להפוך לשקוף (הקפידו שלא לשרוף את הבצל).
  5. מוסיפים לסיר את העגבניות הצלויות. מערבבים ומועכים מעט עם כף עץ, כדי להוציא את מיץ העגבניות החוצה.
  6. מוסיפים את הג'ינג'ר המגורר, חלב הקוקוס, המים (או הציר), המלח והסוכר, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות. טוחנים עם בלנדר מוט למרקם חלק (אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מעט מים). טועמים ומוסיפים מלח או סוכר, אם צריך.
  7. מגישים את מרק העגבניות עם עלי כוסברה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד