מרקם צרפתי, טעם איטלקי:
לחמניות בריוש עם בזיליקום

הקונדיטורית מירי ארזי מאחדת שני מטבחים מפוארים מאירופה ויוצרת מאפים רכים וקטנטנים שקשה להפסיק לאכול

מערכת Xnet

|

22.02.17 | 10:04

לחמניות בריוש עם בזיליקום (צילום: שרית גופן)
לחמניות בריוש עם בזיליקום (צילום: שרית גופן)

מתוך ספר המתכונים "מתוקה" של מירי ארזי, בהוצאת "כתר".

 

  • רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

40-45 יחידות קטנות

 

  • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) חלב קר
  • 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1.2 ק"ג (1 חבילה ועוד 1/2 1 כוסות) קמח, מנופה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית פרג שלם
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית תימין יבש
  • 5 כפות בזיליקום טרי קצוץ גס
  • 1 כפית ממרח פסטו איכותי
  • 2 כפות וויסקי או ברנדי
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 וחצי כפית מלח

 

לקישוט

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום, אורגנו או מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את החלב, השמרים והסוכר בקערת המיקסר ומערבבים כדקה במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה.
  2. מוסיפים את הקמח, הביצים, התבלינים היבשים, הבזיליקום, הפסטו והאלכוהול. לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד.
  3. מוסיפים בהדרגה את החמאה הקרה, קובייה אחר קובייה, ולשים עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר, עד שמתקבל בצק מבריק שנפרד מדופן קערת המיקסר.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.
  5. מחלקים את הבצק ל-40 חלקים שווים (כל לחמנייה אמורה לשקול כ-50 גרם). מגלגלים לכדורים ומניחים במרווחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה (אפשר לאפות את לחמניות הבריוש גם בתבניות אישיות). מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  6. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  7. מברישים את לחמניות הבריוש בביצה טרופה ומפזרים עליהן שומשום, אורגנו או מלח גס. אופים כ-25 דקות, עד להזהבה.

______________________________________________________

 

ויש גם מתכון לחטיפי פרעצל קטנים וממכרים בגודל ביס. לחצו על התמונה

 

  (צילום: יפית בשבקין)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג