
לחמניות בריוש עם בזיליקום (צילום: שרית גופן)
מתוך ספר המתכונים "מתוקה" של מירי ארזי, בהוצאת "כתר".
- רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן
מרכיבים
40-45 יחידות קטנות
- 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) חלב קר
- 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1.2 ק"ג (1 חבילה ועוד 1/2 1 כוסות) קמח, מנופה
- 2 ביצים
- 1 כפית פרג שלם
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית תימין יבש
- 5 כפות בזיליקום טרי קצוץ גס
- 1 כפית ממרח פסטו איכותי
- 2 כפות וויסקי או ברנדי
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 וחצי כפית מלח
לקישוט
- 1 ביצה טרופה
- שומשום, אורגנו או מלח גס
אופן ההכנה
- שמים את החלב, השמרים והסוכר בקערת המיקסר ומערבבים כדקה במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה.
- מוסיפים את הקמח, הביצים, התבלינים היבשים, הבזיליקום, הפסטו והאלכוהול. לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד.
- מוסיפים בהדרגה את החמאה הקרה, קובייה אחר קובייה, ולשים עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר, עד שמתקבל בצק מבריק שנפרד מדופן קערת המיקסר.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-40 חלקים שווים (כל לחמנייה אמורה לשקול כ-50 גרם). מגלגלים לכדורים ומניחים במרווחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה (אפשר לאפות את לחמניות הבריוש גם בתבניות אישיות). מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- מברישים את לחמניות הבריוש בביצה טרופה ומפזרים עליהן שומשום, אורגנו או מלח גס. אופים כ-25 דקות, עד להזהבה.
______________________________________________________
ויש גם מתכון לחטיפי פרעצל קטנים וממכרים בגודל ביס. לחצו על התמונה