סולת מסולסלת: עוג'יליה מכינה
עוגיות תמרים מגולגלות ללא קמח

צריכים זריקת מרץ באמצע היום או סתם משהו טעים ליד הקפה? לעוג'יליה יש פתרון מושלם: עוגיות תמרים במרקם נמס בפה שמתאימות גם לטבעונים

עוג'יליה דולסהפורסם: 22.02.17 13:03
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

לבצק
  • 1/2 2 כוסות (500 גרם) סולת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מלימון קטן או 1/2 לימון גדול
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן זית או שמן צמחי אחר
  • 2/3 כוס פחות כף (150 גרם) מים

 

למילוי
  • 500 גרם תמרים, קלופים ומגולענים (אפשר להשתמש בתמרים מוכנים מאריזת ואקום)
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • קורט קינמון טחון

 

לזיגוג
  • 1/4 כוס (80 גרם) סילאן
  • 1/4 כוס (60 גרם) מים רותחים
  • 4-3 טיפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הסולת, אבקת האפייה, הסוכר וקליפת הלימון המגוררת. מוסיפים את השמן והמים ולשים בעזרת הידיים עד שמתקבל בצק אחיד.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. שמים בקערה נוספת את כל מרכיבי המילוי ולשים אותם עד שמתקבלת עיסה דביקה, אחידה וגמישה. (אם אתם משתמשים בתמרים מאריזת ואקום, ייתכן שיהיו בתוכם שאריות גלעינים – הקפידו להוציא אותם מהעיסה).

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      4. מרטיבים קלות את משטח העבודה ואת המערוך. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1 ס"מ – חשוב לעבוד בעדינות, כדי שלא ייווצרו בבצק חורים.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        5. מניחים את עיסת התמרים על נייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים אותה למלבן קצת יותר קטן מהבצק. מסירים את הניירות ומניחים את העיסה המרודדת על הבצק (לחלופין, אפשר לבצוע חתיכות מעיסת התמרים, לשטח אותן בין הידיים ולכסות בהן את הבצק).

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          6. שוטפים את הידיים ומשאירים אותן רטובות. מגלגלים את הבצק לגלילה מאחת הצלעות הארוכות. חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            7. מסדרים את עוגיות התמרים המגולגלות בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שהן מתחילות להזהיב.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              8. הזיגוג: מערבבים את כל מרכיביו לנוזל אחיד. יוצקים מהזיגוג על העוגיות. ממתינים דקה והופכים את העוגיות, כדי שצדן השני יספוג את הזיגוג שנזל לתבנית.

              9. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)
                 

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                שלון!

                אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!