עוגת גזר עם קמח מלא ואגוזי פקאן

גרסה בריאה יותר לעוגת גזר, שלא מחייבת שימוש במיקסר. אל תוותרו על הפקאנים, הם השוס של העוגה

יעל גרטי

|

21.02.17 | 09:22

עוגת גזר עם קמח מלא ואגוזי פקאן (צילום: בועז לביא)
עוגת גזר עם קמח מלא ואגוזי פקאן (צילום: בועז לביא)

עוגת בריאות (יחסית. הכל יחסי) טעימה ומהנה שלא מחייבת שימוש במערבל. אל תוותרו על הפקאנים, הם בעיניי השוס של העוגה.

 

 

המרכיבים

(לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

 

  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס פחות 1 כף (190 גרם) סוכר חום כהה
  • ‭1/3‬ כוס (80 מ"ל) שמן קנולה 
  • 4 גזרים בינוניים (260 גרם), קלופים 
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭1 +‬ כף (220 גרם) קמח מלא
  • ‭1 1/2‬ כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • ‭1/2‬ כוס (50 גרם) אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס
  • לעיטור: חצאים של אגוזי פקאן

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית (או מרפדים בנייר אפייה).  

‭.2‬ שמים בקערה בינונית את הביצים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את השמן וטורפים לבלילה אחידה.

‭.3‬ מגררים את הגזר במעבד מזון עם דסקית גירור דקה או בפומפייה דקה, מוסיפים אותו לבלילת הביצים ומערבבים.

‭.4‬ מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומוסיפים לקערת הגזר. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

‭.5‬ יוצקים לתבנית ומיישרים. מעטרים בחצאי פקאן. אופים ‭40–35‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים כשעתיים ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 4 ימים, עטופה היטב במקרר או עד חודש במקפיא

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד