
עוגת גזר עם קמח מלא ואגוזי פקאן (צילום: בועז לביא)
עוגת בריאות (יחסית. הכל יחסי) טעימה ומהנה שלא מחייבת שימוש במערבל. אל תוותרו על הפקאנים, הם בעיניי השוס של העוגה.
המרכיבים
(לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס פחות 1 כף (190 גרם) סוכר חום כהה
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
- 4 גזרים בינוניים (260 גרם), קלופים
- 1 1/2 כוסות 1 + כף (220 גרם) קמח מלא
- 1 1/2 כפיות אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס
- לעיטור: חצאים של אגוזי פקאן
ההכנה
.1 מחממים את התנור 170-ל מעלות ומשמנים את התבנית (או מרפדים בנייר אפייה).
.2 שמים בקערה בינונית את הביצים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את השמן וטורפים לבלילה אחידה.
.3 מגררים את הגזר במעבד מזון עם דסקית גירור דקה או בפומפייה דקה, מוסיפים אותו לבלילת הביצים ומערבבים.
.4 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומוסיפים לקערת הגזר. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
.5 יוצקים לתבנית ומיישרים. מעטרים בחצאי פקאן. אופים 40–35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים כשעתיים ומגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, עטופה היטב במקרר או עד חודש במקפיא