תבשיל עדשים ירוקות וחזה עוף ברוטב אדום (צילום: אפרת סיאצ'י)
השתמשתי בתבשיל בעדשים מוקפאות מוכנות לצורך קיצור תהליכים. אפשר להשתמש גם בעדשים יבשות – לפני שמוסיפים אותן לתבשיל יש להשרות אותן שעתיים ולבשל כ-25 דקות במים רותחים.
מרכיבים
3-4 מנות
- 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קטן
- 1 שן שום קצוצה
- 2 עגבניות בינוניות, מגוררות (ללא הקליפה)
- 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות מוקפאות
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- כפית מלאה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהוא משנה את צבעו ללבן.
- מוסיפים את השום והעגבניות המגוררות ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מומלץ להגיש את תבשיל העדשים והעוף על אורז לבן.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
_________________________________________________________________________
עוד ארוחה בסיר אחד: תבשיל עוף ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה וירקות. לחצו על התמונה
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...