תבשיל עדשים ירוקות
וחזה עוף ברוטב אדום

רוצים ארוחה מהירה וטעימה שכל המשפחה תאהב? עשו כמו אפרת סיאצ'י והכינו (בקלי קלות!) את תבשיל העדשים הזה

אפרת סיאצ'יפורסם: 19.02.17 22:59
תבשיל עדשים ירוקות וחזה עוף ברוטב אדום (צילום: אפרת סיאצ'י)
תבשיל עדשים ירוקות וחזה עוף ברוטב אדום (צילום: אפרת סיאצ'י)
 
השתמשתי בתבשיל בעדשים מוקפאות מוכנות לצורך קיצור תהליכים. אפשר להשתמש גם בעדשים יבשות – לפני שמוסיפים אותן לתבשיל יש להשרות אותן שעתיים ולבשל כ-25 דקות במים רותחים.

 

מרכיבים

3-4 מנות

 

  • 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קטן
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 עגבניות בינוניות, מגוררות (ללא הקליפה)
  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות מוקפאות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • כפית מלאה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהוא משנה את צבעו ללבן.
  2. מוסיפים את השום והעגבניות המגוררות ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
  3. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  4. מומלץ להגיש את תבשיל העדשים והעוף על אורז לבן.

 

_________________________________________________________________________

 

עוד ארוחה בסיר אחד: תבשיל עוף ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה וירקות. לחצו על התמונה

 

  (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד