כמו באיטליה: פסטה ברוטב שמנת ופטריות עם אנדיב

אוהבים פסטה עם שמנת ופטריות, אבל רוצים קצת לגוון? עשו כמו האיטלקים והוסיפו לה אנדיב, שנותן לרוטב העשיר קונטרה מרירה

רומי נדלר

|

19.02.17 10:33

לשימוש בכתבה בלבד פסטה עם פטריות אנדיב
לשימוש בכתבה בלבד פסטה עם פטריות אנדיב (פסטה ברוטב שמנת ופטריות עם אנדיב)
פסטה ברוטב פשוט להכנה שמזכירה לי מנה שאהבתי לאכול כשגרתי בקסטלי רומני, אזור קסום מחוץ לרומא. יש בה שילוב נהדר בין המרירות של האנדיב, הקרמיות של השמנת והבשרניות של פטריות השימג'י (שבאיטלקית נקראות קיודיני – כלומר, מסמרים).

 

האיטלקים מוסיפים לרוטב גם בייקון, בשלב טיגון השום, אבל השמטתי אותו כאן מטעמי כשרות.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 500 גרם פסטה עם ביצים
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1 אנדיב אדום, חתוך גס (אנדיב לבן לא יתאים למתכון)
  • 1 חבילה פטריות שימג'י
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים במחבת גדולה שמן זית ומוסיפים את שן השום, לאחר שמועכים אותה מעט עם גב הסכין. מטגנים עד שהשן מזהיבה, מוסיפים את האנדיב והפטריות ומקפיצים 3-2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים למחבת את השמנת, מתבלים במלח ובפלפל, ומבשלים כ-2 דקות.
  4. כשהפסטה מוכנה מעבירים מצקת ממי הבישול למחבת עם הרוטב לפני שמסננים אותה. מוסיפים למחבת גם את הפסטה ומבשלים דקה, תוך ערבוב.
  5. מעבירים את הפסטה לצלחות ומפזרים מעל פרמזן.

 

  • רומי נדלר כותבת את בלוג המתכונים האיטלקיים "Romina e La Cucina" ומעבירה סדנאות להכנת פסטה

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד