צילום: שי יחזקאל

רצים ומתדלקים: טרנד אימוני ה"ריצה פלוס בירה" צובר תאוצה

היא מלאה ברכיבים חיוניים, מצויינת להתאוששות אחרי אימון ותורמת גם למוטיבציה לספורט וגם לחיי החברה שלכם. מעתה אמרו: רצתי לשתות בירה עם החבר'ה

טרנד חדש? רצים ומקנחים בבירה קרה
צילום: חגי דקל, עריכה: דפנה פלד איצקוביץ
כששותים בירה מחזירים לגוף את הנוזלים שאיבדנו במהלך הריצה וגם את המלחים והאלקטרוליטים שאיבדנו בהזעה. Beer Runners Israel   (צילום: רונית כהן)
כששותים בירה מחזירים לגוף את הנוזלים שאיבדנו במהלך הריצה וגם את המלחים והאלקטרוליטים שאיבדנו בהזעה. Beer Runners Israel (צילום: רונית כהן)

אם עד עכשיו השילוב של בירה וספורט נראה לכם כמתאים רק לרביצה מול משחק של מכבי ת"א (סליחה, סליחה, התכוונו הפועל, כלומר בית"ר ירושלים), מסתבר שדווקא בשילוב שלה עם נעלי ריצה ודופק מהיר יש לא מעט יתרונות. זה גם מה שענת הראל, גורו הכושר הישראלית, גילתה לא מזמן:

 

>> עוד 6 סיבות להכניס בירה לחיים

>> גורו הכושר עם 5 דרכים יעילות שיגרמו לכם להתחיל להתאמן

>> ריצת מרתון היא סמל הסטטוס החדש? 

 

"זה התחיל בעיירה נידחת בשם פישטאון בפילדלפיה. בחור בשם דיוויד אפריל רצה למצוא דרך לקום מהספה ולהתחיל לרוץ", היא מספרת. "חבר שלו, אריק פילדר, שהיה מאמן ריצה, סיפר לו על מחקר של  פרופסור קאסטיליו מבית הספר לרפואה באוניברסיטת גרנדה בספרד, שחקר את השפעת הבירה על הגוף אחרי אימון וגילה שהיא עוזרת לגוף להתאושש ומחזירה לו כל מיני חומרים חיוניים. דיוויד יזם סוג של קבוצת ריצה, שבמסגרתה הם רצו חמישה ק"מ ואז סיימו בבר ושתו בירה. היום, עשור אחרי, המפגשים האלה מתקיימים פעם בשבוע וכוללים מאות רצים".

 

לרוץ איתה. ענת הראל (צילום: רונית כהן)
    לרוץ איתה. ענת הראל(צילום: רונית כהן)

     

    מעבר לקונספט המגניב, הראל מסבירה שלשתיית בירה אחרי ריצה יש כמה יתרונות:

     

    1. היא מחזירה לגוף מלחים חיוניים

    "בדרך כלל אומרים שאחרי אימון צריך לאכול חלבון ולשתות מים, אבל כששותים בירה בעצם גם מחזירים לגוף את הנוזלים שאיבדנו במהלך הריצה וגם את המלחים והאלקטרוליטים שאיבדנו בהזעה. כמו כן, בבירה יש את המינרל צורן שמסייע בבנייה ובחיזוק העצם והיא מכילה גם פחמימות שחשוב לצרוך אחרי אימון. לכן היא מאפשרת לגוף להתאושש יותר בקלות".

     

    2. היא בריאה ללב וכלי הדם

    "כמו כל דבר בחיים גם במקרה של הבירה הכל עניין של כמויות. הכמות המומלצת לנשים היא 330 מ"ל ביום (בקבוק בירה) ולגברים כמות כפולה. אם עומדים בכמות הזאת, אפשר ליהנות מכל היתרונות של הבירה. יש בה פוליפנולים ששומרים על תפקוד כלי הדם והלב, והיא עשויה מכשות שהיא מקור טוב לפיטואסטרוגנים, רכיבים צמחיים שיש להם השפעה על המערכת ההורמונלית הנשית, על העור ועל צפיפות העצם. בבירה יש גם נוגדי חמצון, ויש מחקרים שמצאו ששילוב של פעילות גופנית עם צריכה מתונה של בירה מפחית בכ־50% את הסיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם. היא גם לא משמינה כמו שחושבים, ב־100 מ"ל של בירה יש פחות קלוריות מיין או מאלכוהול אחר".

     

    3. היא תורמת למוטיבציה

    "אנחנו חיים בעולם שבו אנשים יוצאים להתאמן עם הסמארטפון ועם אוזניות או מסיימים אימון ומיד חוזרים לסמארטפון ואין כמעט תקשורת. אבל כשבסוף אימון יש סוג של אירוע חברתי שבו כולם שותים בירה יחד, נוצרים קשרים שהם מעבר למסכים, וזה גם מוסיף אלמנט מאוד כיפי לאימון. ריצה היא לא פעם עניין מנטלי, אבל אם מתלווה אליה אפקט של כיף ואני כמתאמן זוכר שבסוף האימון היה לי ממש כיף, זה ייתן לי מוטיבציה להמשיך ולהתמיד. ככה גם יוצרים חברויות חדשות וגם ממשיכים לפתח כושר. הכל בזכות כוס בירה".

     

    אפשר להצטרף לקבוצת ה- Beer Runners Israel המשלבת אימון של ריצה, תרגילי כושר, כוח, חיזוק וסיום עם בירה קרה. ההרשמה בעמוד הפייסבוק של ענת הראל , ההשתתפות חינם.

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד