מנה רומנטית של סלט תותים חם עם קצפת
סלט תותים חם עם קצפת
המרכיבים (2 מנות)
ההכנה
1. התותים: מחממים את החמאה במחבת עד שהיא נמסה. מוסיפים חצי מכמות התותים, את הדבש, מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומבשלים תוך ערבוב 2-1 דקות, עד שהתותים מתרככים מעט (אך עדיין שומרים על צורתם) ונוצר רוטב חלק וורוד.
2. הקצפת: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
3. ההגשה: מניחים בצלחת הגשה את התותים המבושלים. מוסיפים את התותים הטריים ששמרנו ואת התותים המיובשים (אם רוצים). עורמים קצפת ומגישים מיד.
איך שומרים? ללא הקצפת, עד 3 ימים בכלי אטום במקרר.
בגיליון "לאשה" החדש תמצאו מתכונים לעוד מנות רומנטיות של שילובים מנצחים עם טוויסט:
- ברד פודינג מלוח
- רול סלמון עם גבינה
- פאי לימונענע
- גזרים צלויים על מצע פירה אפונה