מרק עוף עם שעועית
לימה, תרד ותפוחי אדמה

החורף לא יישאר כאן עוד הרבה - אז נצלו את הזמן הנותר כדי ליהנות מהמרק המיוחד והמשביע הזה, שמכיל רצועות עוף והמון עשבי תיבול

מערכת Xnet

|

11.02.17 | 22:09

מרק עוף עם שעועית לימה, תרד ותפוחי אדמה (צילום: דניאל לילה)
מרק עוף עם שעועית לימה, תרד ותפוחי אדמה (צילום: דניאל לילה)
המתכון באדיבות מארק שולמן, שף ביסטרו "TATTI" בגבעתיים ויהוד.

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1 כוס (כ-200 גרם) שעועית לימה (בובס)
  • 1 עוף קטן, מפורק
  • 1 עלה דפנה
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • מלח
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל לבן, חצוי ופרוס
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1 ק"ג עלי תרד, שטופים במים קרים
  • 1 כף רוטב תמרינדי
  • 1 צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 צרור קטן של כוסברה, קצוץ
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
  • להגשה: 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית במים במשך 12 שעות. מסננים.
  2. שוטפים את העוף, שמים בסיר בינוני ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את עלה הדפנה, הפלפל האנגלי ומלח. מכסים ומבשלים כשעה.
  3. בזמן שהעוף מתבשל שמים את השעועית בסיר גדול מלא במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת – אבל לא יותר מדי. מסננים ושומרים בצד.
  4. כשהעוף מוכן מוציאים אותו מהסיר ומקררים. מפרידים את הבשר מהעצמות וקוצצים אותו קלות בסכין. מסננים את נוזלי הבישול ושומרים אותם בצד.
  5. מחממים בסיר נוסף שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את התרד והתמרינדי ומטגנים עוד כמה דקות, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו.
  6. מוסיפים את נוזלי בישול העוף ואת השעועית, הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הירוק ותפוח האדמה, ומבשלים 15-10 דקות נוספות.
  7. מכבים את האש ומוסיפים את העוף הקצוץ ו-1/4 כוס שמן זית.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ומה לגבי מרק שעועית עם בשר? לחצו על התמונה ל-3 מתכונים מעולים וקלים

 

  (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג