מרק עוף עם שעועית לימה, תרד ותפוחי אדמה (צילום: דניאל לילה)
המתכון באדיבות מארק שולמן, שף ביסטרו "TATTI" בגבעתיים ויהוד.
מרכיבים
6 מנות
- 1 כוס (כ-200 גרם) שעועית לימה (בובס)
- 1 עוף קטן, מפורק
- 1 עלה דפנה
- 3 גרגירי פלפל אנגלי
- מלח
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל לבן, חצוי ופרוס
- 1 שן שום, קצוצה
- 1 ק"ג עלי תרד, שטופים במים קרים
- 1 כף רוטב תמרינדי
- 1 צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ
- 1 צרור קטן של כוסברה, קצוץ
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
- להגשה: 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך 12 שעות. מסננים.
- שוטפים את העוף, שמים בסיר בינוני ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את עלה הדפנה, הפלפל האנגלי ומלח. מכסים ומבשלים כשעה.
- בזמן שהעוף מתבשל שמים את השעועית בסיר גדול מלא במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת – אבל לא יותר מדי. מסננים ושומרים בצד.
- כשהעוף מוכן מוציאים אותו מהסיר ומקררים. מפרידים את הבשר מהעצמות וקוצצים אותו קלות בסכין. מסננים את נוזלי הבישול ושומרים אותם בצד.
- מחממים בסיר נוסף שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את התרד והתמרינדי ומטגנים עוד כמה דקות, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו.
- מוסיפים את נוזלי בישול העוף ואת השעועית, הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הירוק ותפוח האדמה, ומבשלים 15-10 דקות נוספות.
- מכבים את האש ומוסיפים את העוף הקצוץ ו-1/4 כוס שמן זית.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ומה לגבי מרק שעועית עם בשר? לחצו על התמונה ל-3 מתכונים מעולים וקלים