בראוניז שיבולת שועל ופטל פרווה

עם קצת יצירתיות ומרכיבים מפתיעים, אפשר להפוך את המאפה הקלאסי ליותר בריא ומתאים לנמנעים ממוצרי חלב, מבלי לפגוע במרקם הנימוח והפאדג'י

הודליה כצמן

|

13.02.17 | 08:36

בראוניז שיבולת שועל ופטל (צילום: הודליה קצמן)
בראוניז שיבולת שועל ופטל (צילום: הודליה קצמן)

בראוניז נימוחים ולחים בגרסה יותר בריאה, שמתאימה גם  לנמנעים ממוצרי חלב. .  

 

 

המרכיבים

תבנית בגודל 20X16 ס"מ

 

  • 3/4 כוס קמח שיבולת שועל (שמים שיבולת שועל אינסטנט במעבד מזון וטוחנים כדקה-שתיים עד שהיא הופכת לאבקה)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות קקאו
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 3 ביצים
  • גרגירים מ-1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
  • 80 גרם שוקולד מריר פרווה  70%, קצוץ או שבור לקוביות
  • 1/4 כוס תה בטעם פטל, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס פטל קפוא
  • שמן לשימון התבנית

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומשמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והקקאו, מערבבים ומניחים בצד.
  3. שמים את השוקולד בקערה וממיסים מעל בן מארי או בפולסים במיקרוגל.
  4. שמים בקערת המערבל את הביצים, סירופ המייפל, תמצית הווניל והתה ומקציפים לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים לאט ובעדינות את השוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
  5. מוסיפים את החומרים היבשים לבלילה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  6. יוצקים את העיסה לתבנית, מפזרים את הפטל ואופים כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

עוד מתכון עם קמח שיבולת שועל: עוגייה ענקית עם פצפוצי שוקולד

 

לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון המלא (צילום: הודליה כצמן)
לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון המלא (צילום: הודליה כצמן)

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג